Klimaatactivisten demonstreren bij Leiden Centraal

105

Een achttal klimaatactivisten demonstreerde vrijdagavond op het Stationsplein bij station Leiden Centraal. Omdat de demonstratie niet was aangekondigd, zijn ze na een uurtje door de politie weggestuurd.

Delen

105 reacties

   • er is maar 1 optie om die klimaatdrammers te stoppen en dat is een realistische rente van 8% op hun studiefinanciering heffen zodat ze in vrije tijd wat zinnigs gaan doen zoals een baantje ipv mensen die naar en van werk komen lastig te vallen die gvd meebetalen aan hun fucking studie

    • een realistische rente is momenteel o% niet 8. Overigens betalen afgestudeerden de kosten van een studie in de loop van hun leven tienvoudig zelf terug aan belasting.

    • Willem, het is een lening. Dit betekent dat het terugbetaald dient te worden, dus wie betaald waarmee?

    • Demonstreren zonder melding.
     Met zoveel motivatie voor iets zou je toch denken dat je alle informatie hebt die je nodig hebt

   • Hi Jozi,

    Het probleem is dat je er als individu veel te weinig invloed op hebt. Het probleem vraagt o.a. grote investeringen in infrastructuur (ons energie netwerk is niet klaar voor groene energie) en een beleid wat stimuleert om verstandiger met energie om te gaan. Deze investeringen worden nu niet gedaan en het is belangrijk om mensen zover te krijgen dat men zich er in gaat verdiepen zodat het probleem op grote schaal opgelost wordt.

    Ik begrijp dat deze manier bij jou niet het juiste effect heeft, maar kan ook niets beters verzinnen.

  • Twannie Kamman

   En eerst eens zorgen dat zij bij allerlei festivals e.d. ook in parken hun eigen rotzooi opruimen. Kijk eens hoe het Leidse hout eruit ziet na een festival!

  • Twannie Kamman

   Gewoon hun eigen rotzooi opruimen laat ze daar maar eens mee beginnen. Kijk eens bij scholen overal blikjes en andere rotzooi. Waarschijnlijk na deze demonstratie ook op het stationsplein!

   • Tuurlijk Twannie. Je hele reactie is puur gebaseerd op aannames. Sowieso heeft de rotzooi na festivals helemaal niets met deze actie te maken.

  • Twannie Kamman

   Wat bedoel je met vooroordelen ? Als ik hier in het net nieuwe aangelegde park kijk zie ik jongeren alleen maar rotzooi achterlaten en als je er iets over zegt krijg je een grote mond of ze kijken je aan waar heb je het over!

  • Linda Knoester

   Tuurlijk. Ik denk dat deze bewuste jongeren van Fridays for Future wel hun rotzooi opruimen hoor;) ze organiseren geen festival dus zij zijn niet verantwoordelijk voor rotzooi die tijdens een festival wordt gemaakt :). En ze zijn ook niet verantwoordelijk voor rotzooi die anderen maken. Met hun acties is het wel goed mogelijk dat ze anderen inspireren zich ook in te zetten voor het milieu! Wie weet zullen andere jongeren hun rotzooi dan beter opruimen. En vooral hopelijk grote bedrijven en politici die er een zooitje van maken.

   • Dat is fake news van De Telegraaf waar mensen zoals Ingeborg (die de hele dag op Facebook zitten te zeiken) nogal gevoelig voor zijn. Dat ging btw niet eens over deze organisatie, maar over XR.

    • Bedankt, ik heb het artikel gezien. Dat gaat over XR inderdaad, die organisatie krijgt o.a. geld van een Engelse multimiljonair. Dat is een andere organisatie, maar los daarvan: dat wil toch niet zeggen dat de demonstranten ongelijk hebben?

     • Nee dat wil idd niets zeggen. De Telegraaf vermeldt er ook NIET bij dat het om slechts 4 mensen ging die zich 50 tot 60 uur per week inzetten voor die organisatie en hiervoor een (kleine) vrijwilligersvergoeding ontvingen. Ondanks wat veel schreeuwers je willen doen geloven hebben die mensen wél gewoon een baan (of ze zijn zzp-er), dus enige compensatie is wel zo wenselijk.

    • Die “krant” bestaat grotendeels uit verzinsels, leugens en nepnieuws.
     Wie betaalt trouwens Ingeborg Westerhoff, en waarvoor?

     • Ik ben bang dat de werkende Nederlander via de belastingen betaalt zodat mw Westerhoff te pas en te onpas ongefundeerde nonsens het internet op kan sturen.

  • Elektronica (chips) komt vaak uit Taiwan. Het loonpeil ligt véél te hoog in Taiwan om daar schoeisel te laten produceren voor de export.

 1. Lideke Van Gool op

  Trieste reacties over het algemeen weer, maar ja… we leven ook in een uitermate trieste wereld (ieder voor zich en na mij de zondvloed)

  • Achja, die zure mensen achter hun telefoontje moet je niet te serieus nemen. Heb er ook nog geen één op een inhoudelijk argument kunnen betrappen.

 2. Een Leids burger op

  Dat deze actie van de klimaatactivisten is afgebroken omdat ze dat niet vooraf hadden aangekondigd is prima. Maar in de toekomst zullen er vermoedelijk nog wel meer van dit soort acties plaatsvinden. Die klimaatactivisten zullen wel anders piepen als zij inzien dat al die klimaatmaatregelen ook tenkoste van hen komen en ook zij er pas na vele jaren achter beginnen te komen dat al die klimaatmaatregelen toch nauwelijks enig effect hebben op de opwarming van de aarde e.d.

   • Een Leids burger op

    De opwarming van de aarde is inderdaad niet aan hen toe te schrijven 🙂 . Maar zij, en niet alleen zij, dragen mijns inziens uit dat al die klimaatmaatregelen nu juist wel (veel) zin zou hebben. Immers anders zouden ze die actie niet voeren.

 3. Michiel Hoogland

  Demonstreren ,of het verspreiden van folders, of een andere activiteit op de openbare weg is nou eenmaal bijna altijd aan bepaalde regels gebonden. Een nuttig leermomentje of zinvolle stage-activiteit voor deze aankomende beroeps-demonstrantjes..
  Dit protest, spontane actie of was het misschien een mini-flash mob ? is wel aandoenlijk te noemen.

  En voor demonstreren zou je je ook door een promotiebureau kunnen laten inhuren en betalen inderdaad, want veel verschil met reclamefolders of gratis producten uitdelen is er eigenlijk niet.

  Deze Leidse klimaatdemonstratie verdient wel een Eco-knuffeltrofee….
  de gouden Pastinaak ofzo.

  • Alsof iedereen op vrijdagavond moet werken? U bent gewoon bevooroordeeld zoals zovelen.

  • Zegt de azijnzeiker. Overigens als je niet eens het onderscheid tussen weer en klimaat kan maken, is het misschien handig om je niet in deze discussie te mengen, staat zo lullig namelijk.

 4. Van die 1000 miljard kan wel een schoonmaakbeurtje af toch? Scheelt weer 0,00000001 % op die 0,0007 %

 5. Raymond Gijsman

  Komen die kansloze nu ook al hier heen man man, linkse klimaat hypocrieten, zijn vooral goed in verstellen hoe andere moeten leven en hoe we milieubewust moeten leven….. Maar zelf….. En dan nog niet gesproken over bak klimaat onzin die uit de linkse hoek komt, mensen moeten eens minder achterelkaar reet aanlopen als stel schapen maar eerst zelf kennis opdoen! En ik adviseer om vooral eens naar buitenlandse onderzoeken uit verschillende lande te kijken, dan die hysterie hier in Nederland te lezen. Dan kom je er al snel achter dat hoop klimaat nieuws in Nederland niet te vertrouwen is. Klimaat mensen beginnen hier gewoon door te draaien, enigen doel dat zij hebben is het onmogelijke bereiken te kosten van andere.

  • Plaats even een linkje naar zo een buitenlands onderzoek. Volgens mij zijn die niet zo anders dan de Nederlandse, maar ik kan het verkeerd hebben.

 6. Hier is weer eens goed te zien wat voor verzamelbak van gefrustreerde mislukkelingen, nepnieuwsverspreiders en paranoïde samenzweringsgelovigen Facebook is. Gebeurt er misschien iets vreselijks in het brein van mensen nadat ze hun ziel aan Facebook hebben verkocht?

 7. John En Esther

  Aaachh 4 meisjes met linkse oudjes thuis en nu ook willen demonstreren, Al dan niet betaald door de organisatie. Niet de 175,- € maar 2,- eurootjes voor een hamburgertje. Laat gaan…..😱🛹🛴

Je bent nu offline