(Foto: Marja van Tilburg).

Terugblik Leids topsportweekend: ZZ Leiden, Scylla, ZVL-1886 en DIOK

De Leidse topsportploegen hadden het dit weekend lastig. Zowel de waterpolovrouwen van ZVL-1886 als de tafeltenisvrouwen van Scylla gingen onderuit. De waterpolomannen speelden met 14-14 gelijk tegen een laagvlieger en zowel de basketballers van ZZ Leiden als de rugbyers van DIOK boekten een moeizame zege.


Reanne van Kleef sprak met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het afgelopen topsportweekend.

Waterpolo: competitie en beker bij vrouwen als dag en nacht, heren blijven steken tegen laagvlieger

Omdat Tokio 2020 het heilige doel is voor de nationale vrouwenwaterpoloploeg, is de competitie ondergeschikt gemaakt. De internationals werken een full-time programma af en hebben daardoor geen tijd om voor hun club te spelen. Dat kan wel in het bekerprogramma en daardoor verschillen teams soms als de dag en de nacht. ZVL-1886 Tetteroo werd daarmee geconfronteerd tegen Polar Bears uit Ede. Werd er voor de competitie eind september gewonnen met 15-8, zaterdag werd de bekerwedstrijd verloren met 8-9.

Het mannenteam van ZVL-1886 Tetteroo verspeelde in de competitie in Krommenie twee punten aan laagvlieger De Ham. In Purmerend werd het 14-14. Tot twee minuten voor het einde had de Leidse ploeg de volle winst in handen, maar twee late doelpunten van de thuisploeg gooiden roet in het eten.

Lees meer.

Tafeltennis: vrouwen Scylla in eigen huis hard onderuit

In de eredivisie tafeltennis verloren de vrouwen van Scylla dit weekeinde in eigen huis met duidelijke cijfers van Den Helder. In het Scylla Tafeltenniscentrum werd zelfs het een 0-6 nederlaag. Na dit weekend is het in ieder geval duidelijk dat het er om gaat spannen wie dit jaar in de eredivisie de begeerde vierde plek – die plaatsing voor de play-offs met zich meebrengt – zal binnenhalen: Scylla, Westa en SKF delen die plek nu, met elk 17 punten uit 6 wedstrijden.

Lees meer.

(Foto: Wim de Leeuw).

Rugby: Zege in Castricum

DIOK speelde in en tegen Castrucum een pittige wedstrijd. Al voor de wedstrijd kampte DIOK met tegenslagen. Van de aangekondigde line-up blijkt de volledige tweede rij niet in actie te kunnen komen wegens last minute blessures. Het zet Head of Rugby meteen voor een grote uitdaging tegen de sterke ploeg van Castricum. Toch is DIOK de bovenliggende partij en wordt met een 17-23 eindstand de overwinning mee naar Leiden genomen.

Lees meer.

(Foto’s: Ruud van Brecht).

Basketbal: ZZ Leiden slaat toe in vierde kwart

Zorg en Zekerheid Leiden heeft er hard voor moeten werken, zeker toen Basketbal Academie Limburg aan het eind van het derde kwart terug was gekomen tot 62-59. In het slotkwart stelde Zorg en Zekerheid alsnog orde op zaken. Met een fraaie dunk zorgde Jarvis Williams voor de 93-70 eindstand.

Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×