(Foto's: Chris de Waard en Wilco Devilee).

Spoorwegovergang van nieuw asfalt voorzien

Afgelopen weekeinde is door Prorail flink gewerkt aan het spoor rond Leiden. Niet alleen reden er daardoor geen treinen op het spoor Leiden-Gouda. Ook het wegverkeer ondervond de nodige hinder van de werkzaamheden. Omdat de spoorwegovergang in de Herenstraat werd afgesloten moest in elk geval het autoverkeer omrijden. Tijdens de afsluiting in de Herenstraat is de overgang opnieuw geasfalteerd.

Eigenlijk was het de bedoeling om de overgang helemaal af te sluiten, maar omdat voetgangers en fietsers zich niets van de aansluiting aantrokken, besloot de aannemer de overgang voor langzaam verkeer weer open te stellen. De rails werd vervolgens afgezet met enkele pilonen. Er reden weliswaar geen reguliere treinen, maar wel werd rekening gehouden met een enkele werktrein die de overgang zou kunnen passeren.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×