Fietsers moeten voorlopig nog omrijden via de Vrouwenweg om op de Vlietweg te komen (Foto: Robbert Beurse).

Fietstunnel A4 bij Zoeterwoude blijft langer dicht

De fietstunnel onder de A4 die de Zoeterwoudse Hofweg met recreatiegebied Vlietland verbindt blijf langer afgesloten. De tunnel wordt verlengd in verband met aanpassingen aan de A4 door de aanleg van de RijnlandRoute. Volgens het oorspronkelijke plan zou fase 1 van de werkzaamheden begin november afgerond zijn. In het voorjaar zou de tunnel opnieuw voor zes maanden gesloten worden om de laatste aanpassingen te realiseren.

Als gevolg van een gewijzigde uitvoering blijft de fietstunnel onder de A4 nu langer dicht. In plaats van twee keer een half jaar afsluiting, is er nu één langere afsluiting. Dit heeft als voordeel dat de A4 eerder op haar definitieve locatie komt te liggen en dat er minder wijzigingen nodig zijn. Volgens de huidige planning gaat de fietstunnel in augustus 2020 weer open. “In een later stadium volgt er nog een kortdurende afsluiting om de vides te bouwen”, meldt de uitvoerder voor de volledigheid op haar website.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×