Nacht van de Nacht in de Leidse Sterrewacht

3

De werkgroep Leidse Sterrewacht organiseert zaterdag in de Leidse Sterrewacht de ‘Nacht van de Nacht’. Tijdens de openstelling van 20.00 uur tot 23.00 uur zijn diverse antieke telescopen beschikbaar die gericht staan op unieke objecten in de ruimte. Op de dag van de ‘Nacht van de Nacht’ wordt speciale aandacht gevraagd voor het probleem van lichtvervuiling.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er zijn sterrenkundigen aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden over de ongeveer twintig projecten die in het lichtlaboratorium te zien zijn over licht. In het ‘LichtLab’ wordt met eenvoudige proefjes uitgelegd wat licht eigenlijk is. Onder begeleiding van leden van de werkgroep kunnen de historische gebouwen van de Sterrewacht worden bekeken.

Hemellichamen zijn het beste zichtbaar bij helder weer en een duistere omgeving. Op de avond van de openstelling zijn bij een aantal monumenten in Leiden de lichten gedoofd.

Ook zondag is de Sterrewacht open voor het publiek tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Naast de activiteiten van de ‘Nacht van de Nacht’ is dan ook de tentoonstelling ‘Step into Space’ te bezichtigen. Bij helder weer kan met de Heliostaat de activiteiten van de zon worden keken.

 

Delen

3 reacties

  1. Ik ben het weekend helaas in het buitenland, want anders zou ik zeker ga kijken. Het universum blijft immers verwonderen. Het is fijn dat de Hortus en de oude Sterrewacht zo goed bewaard zijn, het zijn magnifieke plekjes in onze mooie binnenstad.

    • Nou, Mohammed, als je echt zo vaak weg bent als je steeds op deze site schrijft, hoe kan je dan last hebben van evenementen in de stad?
      En waarom denk je dat wij willen weten wat je in je vrije tijd doet? Succes met je mensenfobie in het vliegtuig.

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline