Nacht van de Nacht in de Leidse Sterrewacht

De werkgroep Leidse Sterrewacht organiseert zaterdag in de Leidse Sterrewacht de ‘Nacht van de Nacht’. Tijdens de openstelling van 20.00 uur tot 23.00 uur zijn diverse antieke telescopen beschikbaar die gericht staan op unieke objecten in de ruimte. Op de dag van de ‘Nacht van de Nacht’ wordt speciale aandacht gevraagd voor het probleem van lichtvervuiling.

Er zijn sterrenkundigen aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden over de ongeveer twintig projecten die in het lichtlaboratorium te zien zijn over licht. In het ‘LichtLab’ wordt met eenvoudige proefjes uitgelegd wat licht eigenlijk is. Onder begeleiding van leden van de werkgroep kunnen de historische gebouwen van de Sterrewacht worden bekeken.

Hemellichamen zijn het beste zichtbaar bij helder weer en een duistere omgeving. Op de avond van de openstelling zijn bij een aantal monumenten in Leiden de lichten gedoofd.

Ook zondag is de Sterrewacht open voor het publiek tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Naast de activiteiten van de ‘Nacht van de Nacht’ is dan ook de tentoonstelling ‘Step into Space’ te bezichtigen. Bij helder weer kan met de Heliostaat de activiteiten van de zon worden keken.

 

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×