Phillidor organiseerde dit jaar meerdere activiteiten, waaronder schaken op de Beestenmarkt. (Archieffoto: Sleutelstad / Emile van Aelst).

Leidse stadsdelen schaken om kampioenschap HEELLEIDENSCHAAKT

Leidse jeugdschakers strijden op woensdag 30 oktober in het stadhuis om het kampioenschap van HEELLEIDENSCHAAKT. De vier teams bestaan elk uit zes jeugdspelers en vertegenwoordigen de stadsdelen Noord, West, Zuidwest, Zuidoost/Midden. HEELLEIDENSCHAAKT is onderdeel van het jubileumprogramma van de 100-jarige Leidse schaakvereniging Philidor en richt zich voornamelijk op de jeugd.

De teams zijn geformeerd tijdens de voorrondes die in oktober plaatsvonden en samengesteld uit drie kinderen uit de middenbouw en drie uit de bovenbouw. De finale in de burgerzaal van het stadhuis begint om 13.30 uur en om 16.30 uur verzorgt sportwethouder Paul Dirkse de prijsuitreiking. Het evenement wordt georganiseerd door de Leidse Schaakbond, Leidse Schaakclub Philidor, Jeugdafdeling van het Leids Schaakgenootschap, Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken, Libertas Leiden en de gemeente Leiden.

Honderd jaar Philidor
LSC Phillidor organiseerde dit jaar vanwege het 100-jarig bestaan tal van activiteiten om de schaaksport op de kaart te zetten, waaronder Tata Steel Chess on Tour in de Pieterskerk op 23 januari.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×