Leidse stadsdelen schaken om kampioenschap HEELLEIDENSCHAAKT

4

Leidse jeugdschakers strijden op woensdag 30 oktober in het stadhuis om het kampioenschap van HEELLEIDENSCHAAKT. De vier teams bestaan elk uit zes jeugdspelers en vertegenwoordigen de stadsdelen Noord, West, Zuidwest, Zuidoost/Midden. HEELLEIDENSCHAAKT is onderdeel van het jubileumprogramma van de 100-jarige Leidse schaakvereniging Philidor en richt zich voornamelijk op de jeugd.

De teams zijn geformeerd tijdens de voorrondes die in oktober plaatsvonden en samengesteld uit drie kinderen uit de middenbouw en drie uit de bovenbouw. De finale in de burgerzaal van het stadhuis begint om 13.30 uur en om 16.30 uur verzorgt sportwethouder Paul Dirkse de prijsuitreiking. Het evenement wordt georganiseerd door de Leidse Schaakbond, Leidse Schaakclub Philidor, Jeugdafdeling van het Leids Schaakgenootschap, Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken, Libertas Leiden en de gemeente Leiden.

Honderd jaar Philidor
LSC Phillidor organiseerde dit jaar vanwege het 100-jarig bestaan tal van activiteiten om de schaaksport op de kaart te zetten, waaronder Tata Steel Chess on Tour in de Pieterskerk op 23 januari.

Delen

4 reacties

  1. Wat een uitstekende manier om de jeugd bezig te houden. Ik schaak zelf regelmatig een partijtje tegen de computer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden win, maar het is vermakelijk om te zien hoe het brein van het apparaat mij steeds te slim af is. Is dit ook niet iets voor die kinderen die in armoede in de randbuurten leven? Schaken is immers geen dure sport. Ik denk bovendien dat ze wel wat hersengymnastiek kunnen gebruiken, want er lopen onaangenaam veel hersenloze ouders rond in die buurten, die liever hossen en hijsen dan een edel denkspel te beoefenen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline