Sinterklaas met roetveegpieten op het dak. (Foto: Wilmar Dik, reclamebeeld.nl).

Alleen roetveegpiet welkom op basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude

Basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude overweegt om Sinterklaas dit jaar, voor het eerst, alleen vergezeld te laten worden door roetveegpieten. Tot en met vorig jaar koos de school nog voor de traditionele zwarte Piet. In navolging van de pieten op tv zijn de assistenten van de Sint (op school) vanaf dit jaar minder zwart gekleurd.

Op zaterdag 23 november legt Sinterklaas om 12.00 uur zijn boot aan bij de Miening in Zoeterwoude-Dorp. Na de ontvangst door de burgemeester gaat hij samen met alle pieten en begeleid door kinderen en ouders naar het Dorpsplein. Anders dan de school lijkt de organisatie van de intocht dit jaar nog te kiezen voor een traditionele piet.


Archieffoto Sinterklaasintocht 2018.

In een reactie aan Sleutelstad laat directeur Ans Wilson weten dat het definitieve besluit over de pieten na de herfstvakantie wordt genomen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×