Maurits Meijer, voorzitter Leids Damgenootschap. (Foto: Jaap van Sandijk).

Damgenootschap keihard op zoek naar nieuw onderkomen denksportcentrum

Het vertrouwde denksportcentrum aan het Diamantplein is geen lang leven meer beschoren. De huidige locatie werd twee jaar geleden verkocht en hoewel de negen verenigingen die er gehuisvest zijn nog wel een jaartje respijt hebben gekregen is er nog geen zicht op iets nieuws. “We hopen als verenigingen bij elkaar te blijven.”

Met 27 leden is het Leids Damgenootschap geen grote speler als het gaat om het Leidse verenigingsleven. “Afgelopen zomer kregen we er zes leden bij, het zijn schakers die het dammen erbij doen en direct als team ook goede resultaten boeken. Dat is heel erg leuk.” De overstap tussen dammen en schaken, of het combineren van beide takken van de denksport, ziet Meijer wel vaker en zeker niet als een bedreiging.

Het leuke aan het spelletje dammen is voor Meijer het nadenken over abstracte problemen, de competitie en proberen te laten zien dat je het spelletje beter doorhebt dan je tegenstander. “Het spel zelf is leuk en het is fijn om met je hoofd bezig te zijn.”

Dammen is niet zo’n bekende sport. Nederland heeft in het verleden goede dammers gehad, hoe werkt dat nu? “We hebben nog steeds hele goede dammers. Maar het is niet zo dat er gelijk honderd nieuwe leden binnenkomen als er een Nederlander het internationaal goed doet. Maar als er iets op televisie komt, helpt het wel om meer bekend te worden. Verder is dammen een sport voor iedereen. Wij hebben nu alleen seniorenleden, en dus zijn we op zoek naar jeugdleden.”


Presententor Jaap van Sandijk in gesprek met Maurits Meijer, voorzitter van het Leids Damgenootschap.

Wie meer wil weten over dammen en het Leids Damgenootschap kan contact opnemen met Maurits Meijer via het email-adres: voorzitter@leidsdamgenootschap.nl. Of neem een kijkje op de website van het genootschap.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×