(Foto: Leids Festival van het Levenslied).

Wie wint 'Mary Bey bokaal' bij Leids Festival van het Levenslied

Vanwege het feit dat Mary Bey honderd jaar geleden in Leiden geboren werd zijn er allerlei activiteiten om daar aandacht aan te besteden. Een ervan kende twee jaar geleden al de aftrap. In 2017 werd het Leids Festival van het Levenslied nieuw leven ingeblazen als opmaat naar dit bijzondere jubileumjaar. Het tweejaarlijkse festival vindt dit jaar plaats op 30 november. Plaats van handeling is de Leidse Schouwburg.

“Het Leids Festival van het Levenslied is voor mensen die het levenslied in het hart hebben zitten”, vertelde Hugo Choufour dinsdagavond in de radio-uitzending bij Sleutelstad. “Het levenslied is een beleving van het gevoel, de act en uitstraling”. Het wordt de 12e editie van het festival en dit jaar is de aftrap tijdens de ‘Ode aan Mary’ van het Leids Amateurkunst Festival in het Leidse Volkshuis op 9 en 10 november. Het leven, de persoon en het werk van de Zangeres Zonder Naam wordt hier gebruikt als inspiratie om het rijke, gevarieerde aanbod van honderden gepassioneerde Leidse amateurkunstenaars te laten zien.

Robbert Beurse in gesprek met Hugo Choufour over het Leids Festival van het Levenslied 2019.

De voorrondes van het Leids Festival van het Levenslied worden 14 november gehouden in verschillende Leidse cafés om vervolgens op 30 november met alle deelnemende artiesten samen de finale te vieren in de Leidse Schouwburg. Tijdens die finale, die volgens Choufour geen echte finale is, want iedereen is winnaar, zal een levenslied vakjury een artiest aanwijzen die de ‘Mary Bey bokaal’ in ontvangst mag nemen. Ook het publiek mag een artiest aanwijzen die een prijs verdient, de naam van die prijs: “Gewoon de publieksprijs”, lacht Choufour.

Choufour is erg blij met een speciaal optreden van Marco den Hollander tijdens de finale avond van het festival. Marco is winnaar van de Buma NL prijs, zingt het levenslied en komt bovendien uit de regio. De verrassing van de finale avond is het optreden van Kees Haak, de zoon van Nico die deze week 80 jaar zou zijn geworden. Kees brengt tijdens het Leids Festival van het Levenslied een ode aan zijn vader met diverse bekende Nico Haak hits.

De voorrondes in de cafés zijn gratis te bezoeken, kaarten voor de finale avond van het Leids Festival van het Levenslied via de website.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×