(Foto: Wereld Natuur Fonds en Bever)

Morgen Nationale Plogdag: Hardlopend vuilnis verzamelen

Het Wereld Natuur Fonds en buitenwinkel Bever organiseren aanstaande zaterdag een Nationale Plogdag. Ploggen is een combinatie van hardlopen en afval oprapen. Tijdens Nationale Plogdag zijn er in heel Nederland plogruns. Ook in Leiden gaan tientallen ploggers vanaf 10.30 uur werken aan hun conditie en terwijl ze tegelijkertijd afval opruimen.


Clinton Adeleke in gesprek met Wim van der Stok van Bever over ploggen.

De Zweedse trend ‘Plogging’ is inmiddels naar Nederland  overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent en jogging. “Ploggen is een leuke 5 kilometer run waarbij je tegelijkertijd plastic afval opruimt,” vertelt coördinator lokale marketing en events Wim van der Stok bij Bever. “Het doel van dit opruiminitiatief is afval opruimen en bewustzijn van het plasticprobleem creëren in de omgeving.” Mensen die niet willen hardlopen, kunnen gaan ‘plandelen’. dat is de wandelvariant van ploggen.

Meedoen
Inschrijven voor de plogrun kan op de website www.bever.nl/plogdag. Mensen die niet mee kunnen doen maar wel graag zelf willen ploggen, kunnen in een van de Bever-winkels een gratis plogpakket ophalen. Dat bestaat uit een set handschoenen en een afvalzak. Van der Stok: “Iedere keer wanneer ik hardloop zonder te ploggen denk ik van, goh, had ik maar mijn handschoenen en afvalzak meegenomen.”

Verslaggever Clinton in gesprek met Wim van der Stok. (foto: medewerker Bever).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×