Universiteitsgebouw ontruimd na brandlucht

10

Het Pieter de la Courtgebouw van de Universiteit Leiden aan de Wassenaarseweg is gisteravond ontruimd. Rond 20.50 uur werd er een brandlucht geroken die door het ventilatiesysteem door het hele gebouw werd verspreid. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Meerdere colleges vielen door de ontruiming uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

10 reacties

  • Dat was vroeger, toen niet iedereen naar de universiteit mocht en colleges in het Nederlands werden gegeven.

 1. Jantien Jansen op

  Als ik zie hoeveel “studenten” op de toegangstrappen aldaar (ja, die met de bordjes “roken verboden”) toch gewoon zitten te roken, verbaast mij dit nieuws helemaal nada niks.

  • Vragen, vragen, vragen. Waarom zet je studenten tussen aanhalingstekens? Denk je dat de rokende studenten buiten ervoor gezorgd hebben dat binnen een brandlucht werd gesignaleerd (het gebouw bestaat al een aantal jaartjes en er wordt al een aantal jaartjes op de trappen gerookt)? Is het al eerder ergens gebeurd dat rokers buiten de oorzaak waren van brandalarm binnen en was jij daarbij? Zou Sleutelstad nog een follow-up geven over de oorzaak van de brandlucht die tot de ontruiming leidde? Vragen, vragen, vragen.

   • Een Leids burger op

    In de berichtgeving staat:¨De brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.¨ Maar toch zijn er altijd weer mensen die al denken te weten wat de oorzaak is. 🙂

Je bent nu offline