Verslaggever Clinton in gesprek met organisator Frank van Leeuwen. (Foto: Chris de Waard).

Bockbieren proeven tijdens negende editie Bokkenwandeling Leiden

Vallende bladeren, donkere dagen: voor veel bierliefhebbers roept het de associatie met bockbier op. Het typische herfstbier kan zondag 3 november weer geproefd worden tijdens de negende Bokkenwandeling die ProKwadraat-Groepwijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze organiseren. Ook dit jaar zijn er weer aantrekkelijke routes langs zes cafés waar bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij de bockbieren wordt een bijpassend hapje geserveerd.


Clinton Adeleke in Gesprek met Frank van Leeuwen over de Bokkenwandeling

“Bockbier heeft een hoger alcoholpercentage. Het is donker van kleur en zoetig van smaak. Er zijn honderden varianten van Bockbier. Elke brouwer heeft zijn eigen recept, en ook dit jaar worden de deelnemers daarmee verrast,” zegt organisator Frank van Leeuwen.

De deelnemers wandelen via de rode, groene of blauwe route langs zes van de achttien deelnemende cafés. De achttien café’s zijn: Lemmy’s Bier- & Whiskycafé, Aloha – Leiden, Café ’t Praethuys Leiden, Gaycafé De Roze Beurs, Vi-Kings Sportsbar Leiden, Petit Restaurant De Valk, Scarlatti Restaurant, Cafe de spijkerbak, Dranklokaal de WW, Pakhuis Leiden, Café de Keyzer, Restaurant de Vriend, Snijers Leiden, Einstein, Café Jantje van Leiden, Pelikaan Leiden, New Bad Habits Leiden en Café Plantage.

Deelname
Kaarten voor de Bokkenwandeling kosten 32,50 euro. Dat is inclusief een glas, een stempelkaart, een (handige) attentie, routebeschrijving en zes Bockbierbonnen. Aan het eind van de route ligt in de laatste kroeg bij een volledig ingevulde stempelkaart een oorkonde. De Bokkenwandeling begint om 14.00 uur en eindigt 19.00 uur. Aanmelden kan op www.bokkenwandeling.nl

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×