(Foto: Winand Stut).

Duurzame renovatie flats Agaatlaan gestart

Portaal en aannemer Bébouw Midreth zijn in de  Hoge Mors in Leiden gestart met de renovatie van 226 sociale huurwoningen aan de Agaatlaan naar nul-op-de-meter met stadsverwarming. Het is de eerste hoogbouwflat in Nederland waar is gekozen voor deze duurzame oplossing. De renovatie wordt in bewoonde staat uitgevoerd en duurt naar verwachting anderhalf tot twee jaar.

De woningen worden gerenoveerd en naar nul-op-de-meter met stadsverwarming behouden daarbij hun aansluiting op het warmtenet van Leiden. Energieleverancier Vattenfall levert de warmte. Op termijn wordt de warmte CO2-vrij. Het flatgebouw uit de jaren ’70 gaat zelf energie opwekken door zonnepanelen op het dak. “Door goed te isoleren verminderen we de CO2-uitstoot. Het energielabel van de woningen maakt een grote sprong van E naar A+ en A++. De maandelijkse woonlasten (huur + huurverhoging + energie) blijven voor de huurders, bij een gemiddeld energieverbruik, gelijk,” aldus Portaal.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×