Duurzame renovatie flats Agaatlaan gestart

11

Portaal en aannemer Bébouw Midreth zijn in de  Hoge Mors in Leiden gestart met de renovatie van 226 sociale huurwoningen aan de Agaatlaan naar nul-op-de-meter met stadsverwarming. Het is de eerste hoogbouwflat in Nederland waar is gekozen voor deze duurzame oplossing. De renovatie wordt in bewoonde staat uitgevoerd en duurt naar verwachting anderhalf tot twee jaar.

De woningen worden gerenoveerd en naar nul-op-de-meter met stadsverwarming behouden daarbij hun aansluiting op het warmtenet van Leiden. Energieleverancier Vattenfall levert de warmte. Op termijn wordt de warmte CO2-vrij. Het flatgebouw uit de jaren ’70 gaat zelf energie opwekken door zonnepanelen op het dak. “Door goed te isoleren verminderen we de CO2-uitstoot. Het energielabel van de woningen maakt een grote sprong van E naar A+ en A++. De maandelijkse woonlasten (huur + huurverhoging + energie) blijven voor de huurders, bij een gemiddeld energieverbruik, gelijk,” aldus Portaal.

Delen

11 reacties

 1. Maar wat een herrie ze houden niet rekening met mensen die nacht dienst hebben en je wordt slecht geïnformeerd over wat ze gaan doen

 2. Blijven aankaarten bij Portaal – het doel van zo’n renovatie is goed en het wordt vast mooi, maar Portaal heeft ook bij eerdere renovaties laten blijken iets te makkelijk te doen over overlast die bewoners hebben.

 3. Wat een lelijke gebouwen zet Portaal toch neer in onze mooie stad. Ik snap dat niet iedereen aan een grachtje in de binnenstad kan wonen, maar willen we dit echt?

  • Hee mohammed er wonen daar alleen maar zowat buitenlanders die moeten daar lekker oprotten terug naar hun land dan kunnen de echte Nederlanders er wonen

  • Sandra Terhorst op

   Tsja dit zijn de flats die in de jaren 60-70 uit de grond werden gestampt om de woningnood te ledigen. Zijn misschien niet het mooiste van buiten gezien, maar binnen zijn dit mooie appartementen en in de loop der jaren zijn verschillende van deze gebouwen mooi opgeknapt.
   Wij wonen er al jaren mert veel plezier, dus ja dit willen we echt. Daarbij zijn woningen van corporaties tenminste nog te betalen.

  • Wat een domme reactie. Met behulp van de wijkbeheerders van Portaal en de bewoners(commissie) is dit de afgelopen jaren met succes aangepakt. Als je niet weet waar over je praat, hou je mond dan!

   • Jim dat gescheld van jou kennen we wel inmiddels, als je niks zinnigs te melden hebt blijf hier dan lekker weg.

Je bent nu offline