( Foto's: Emile van Aelst )

Elco Brinkman zat op zijn praatstoel tijdens talkshow 'Bij Ruud aan tafel' in Het Maredijkhuis

Elke maand heeft Ruud Binnendijk in Het Maredijkhuis zijn talkshow ‘Bij Ruud aan tafel’. De afgelopen jaren heeft hij al vele prominente gasten aan tafel gehad. Afgelopen zondag was voormalig CDA politicus Elco Brinkman te gast. In een bijna anderhalf uur durend gesprek keek hij terug op zijn tijd zowel op het Binnenhof als in het bedrijfsleven. Ondanks dat hij zich teruggetrokken heeft uit het actieve politieke- en bedrijfsleven leest hij nog dagelijks 5 kranten om volledig van alles op de hoogte te blijven.

Volgens Ruud Binnendijk had eigenlijk iedereen wel verwacht dat Brinkman ooit ergens burgemeester geworden zou zijn. Ach als student heb ik er wel eens over gedacht, maar het is er gewoon nooit van gekomen. De historische nederlaag van het CDA in 1994, waarbij Ruud Lubbers aankondigde niet op de nummer 1 Elco Brinkman te stemmen maar op nummer 3 Hirsch Balin, heeft hem destijds erg geraakt. Gelukkig is de aanvaring met Ruud Lubbers later weer bijgelegd. Brinkman is duidelijk een realistisch denker en hield het publiek dan ook voor, ‘we kunnnen wel alles willen, maar er hangt ook een prijskaartje aan en dat vergeten veel mensen. Zondag 24 november is de volgende talkshow met als gasten Carel Stolker, rector magnificus van de Leidse universiteit en Frouke Lampe, co√∂rdinator Herstelaanbod bij Stichting Lumen Holland Rijnland. Zij gaan het onder andere hebben over pesten op de universiteit, op school en in het dagelijks leven.

 

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×