(Foto: Radio Gemiva).

Radio Gemiva genomineerd voor Special Media Award

Radio Gemiva is genomineerd voor de Special Media Award in de categorie: Beste Radiostation. Dit is de landelijke prijs voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op het Mediapark in Hilversum op zaterdag 9 november tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019. Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je gametalenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Radio Gemiva: overal online
Radio Gemiva is het radiostation van de Gemiva-SVG Groep en is overal online te beluisteren. Iedere woensdag zendt de radio crew van 10.00 tot 15.00 uur ‘live’ uit vanuit hun professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. Er is een ochtend- en een middagshow.

De cliënten van Radio Gemiva maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren programma’s en interviewen gasten. Ze worden daarbij ondersteunt door begeleider en DJ Jaap van Sandijk. In de wekelijkse redactievergadering bedenken ze met elkaar de onderwerpen voor de uitzendingen.

Trots op nominatie voor beste mediamaker
Half oktober vierde Radio Gemiva haar 1-jarig bestaan. “We hebben het afgelopen jaar veel mooie hoogtepunten met elkaar beleefd, maar het grootste hoogtepunt is de ontwikkeling van de DJ’s”, aldus Jaap van Sandijk, initiator, motivator, coördinator en DJ. Jaap is trots. Trots op ‘zijn’ mensen, die na een jaar niet meer schrikken en dichtslaan als de letters ‘On Air’ op rood springen of als de telefoon gaat omdat iemand een verzoeknummer wil aanvragen. Trots omdat zijn initiatief navolging krijgt van collega organisaties. En natuurlijk geweldig trots op de nominatie voor beste mediamaker. “Een groter verjaardagscadeau hadden we niet kunnen wensen.”

Uitreiking van de Award
Jaap gaat op zaterdag 9 november samen met acht DJ’s op chique naar het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Dat belooft, met de rode loper en de vakkundige jury bestaande uit bekende Nederlandse mediamakers, een groot feest te worden.

Radio Gemiva
Radio Gemiva is overal online te horen via een livestream op www.radiogemiva.nl. Binnenkort is een compilatie van de uitzendingen wekelijks te beluisteren via Sleutelstad. Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Maatschappij Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×