Verslaggever Clinton in gesprek met Tamara Breton (foto: Chris de Waard).

Kledinginzamelingsactie voor Oekraïne bij Leidse moskee

Diaconaal Centrum De Bakkerij en de gemeenschap van de Mimar Sinan Moskee in Leiden slaan de handen ineen om samen kleding in te zamelen voor arme gezinnen in Oekraïne. Iedereen die ruimte in zijn kledingkast wil creëren kan bij Mimar Sinan moskee aan de Curaçaostraat in Leiden tot en met 8 november goede en schone, truien, shirts, schoenen, jassen, broeken en sokken inleveren.


Clinton Adeleke in gesprek met Tamara Breton van Diaconaal Centrum De Bakkerij over kledinginzamelingsactie voor Oekraïne.  

“Oekraïne is nog steeds een erg arm land. De mensen hebben onvoldoende geld om kleding te kopen. Daarom helpen we ze met extra kleding vanuit Nederland,” zegt Tamara Breton van Diaconaal Centrum De Bakkerij.

Op zaterdag 9 november wordt de ingezamelde kleding gesorteerd door jongeren van het project M25 Leiden en de Mimar Sinan Moskee en klaargemaakt voor het transport naar Oekraïne van Stichting Werkgroep De Ruyter. Kleding kan iedere werkdag tussen 14.00 en 19.00 uur en in de weekenden tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingeleverd. Alle kledingmaten zijn welkom.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×