Nieuw adres voor asbestinzameling in Leiden

Het is vanaf 1 november niet meer mogelijk om asbest bij de Milieustraat in te leveren. Vanaf die datum kan het asbest worden ingeleverd bij sloopbedrijf Van Diemen. Asbest was tot in de jaren tachtig een veel gebruikt bouwmateriaal in gebouwen, woningen en installaties. Het materiaal is, brandwerend, isoleerde goed en was bovendien goedkoop. Inmiddels is bekend dat het inademen van losgekomen asbestdeeltjes ongezond is. Die deeltjes kunnen bijvoorbeeld vrijkomen bij het verwijderen van materiaal bij een verbouwing. Het afvoeren van asbest mag alleen als het materiaal goed verpakt is.

Asbest kan nog tot en met donderdag ingeleverd worden op een een terreintje naast de milieustraat. Het asbest moet verpakt worden in speciaal plastic en vervolgens moeten inwoners het zelf in de asbestcontainer deponeren. Gemeentepersoneel komt er niet aan te pas.

Nieuw afleveradres
Tot 1 november neemt de Milieustraat nog asbest in. Het asbestmateriaal dient degelijk verpakt te zijn en bovendien moet het afleveren van te voren bij het Omgevingsloket worden gemeld. Vanaf 1 november kan asbestmateriaal ingeleverd worden bij Van Diemen aan de Admiraal Banckertweg 32. Bij Van Diemen is verpakkingsmateriaal voor asbest gratis op te halen. Het verpakkingsmateriaal is ook verkrijgbaar bij bouwmarkten. Het asbest kan door de inwoners van Leiden zelf worden weggebracht of kan het laten ophalen door de gemeente. In beide gevallen is een bevestiging via het Omgevingsloket noodzakelijk.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×