(Foto's: Restaurant IDD).

Restaurant In Den Doofpot stijgt in Lekker Top 100

Het Leidse restaurant In Den Doofpot aan de Turfmarkt is zes plaatsen gestegen in de Top 100 van restaurantgids Lekker500. Vorig jaar kwam IDD zoals het restaurant door liefhebbers doorgaans wordt genoemd, nieuw binnen op plek 86. Als eerste restaurant uit Leiden ooit. “Vorig jaar betrad In Den Doofpot de Top 100 en die klassering staat nog stevig,” aldus het blad.

De notering in de lijst die in totaal 500 restaurants beslaat wordt samengesteld op basis van bezoeken door anonieme rapporteurs. Het gaat naast de kwaliteit van hetgeen op het bord en in het glas komt ook om zaken als bediening en ambiance. “De totale beleving,” zegt eigenaar Anton Verschelling van IDD.

Turfmarkt autovrij
Bij die totale beleving horen onder meer de fluisterboot waarmee etende gezelschappen grachtentoertjes kunnen maken door het historische centrum. De restaurantgids weet verder te melden dat de gemeente Leiden heeft toegezegd dat de drukke Turfmarkt een wandelgebied wordt met een eigen buitenterras voor IDD.

Zover is het echter nog niet. Het is een van de ideeën voor het gebied, maar het hangt nauw samen met de route die de bussen tussen het station en de binnenstad gaan rijden en daar moet de gemeenteraad nog over besluiten. Verschelling heeft in elk geval goede hoop op een autovrije Turfmarkt. “Met dit college waait de wind in elk geval uit de goede hoek.” In dat laatste zou Verschelling zomaar gelijk kunnen hebben. Wethouder van Delft (economie) beaamt desgevraagd dat een autovrije Turfmarkt wel degelijk een bestaand idee is. “Maar zeker geen toezegging. Het hangt af van busroutes en herinrichting en dat is aan de gemeenteraad.”

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×