(Foto's: Politie Leiden).

Bewakingsbeelden van overvaller Hoogvliet Leiden Noord

De man die begin oktober supermarkt Hoogvliet in Leiden heeft overvallen, is op de fiets aangekomen en vertrokken. Hij bedreigde een caissière met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. De overval, die slechts twintig seconden duurde, is vastgelegd op bewakingsbeeld. Gisteravond besteedde mediapartner Omroep West aandacht aan de zaak in het regionale opsporingsprogramma Team West.

De overvaller kwam op woensdag 2 oktober even na 20.00 uur aanfietsen bij de winkel aan de Philipsburgstraat bij het Kooiplein in Leiden Noord. Hij parkeerde zijn fiets vlakbij de ingang van de winkel, deed een sjaal voor zijn gezicht en liep naar binnen. Daar bedreigde hij de 17-jarige caissière die achter de enige geopende kassa zit met een vuurwapen.

De man gooide vervolgens een plastic tas van Albert Heijn naar haar toe en riep dat ze het geld uit de kassa er in moest stoppen. Het doodsbange meisje deed wat de man zei, waarop de overvaller weer naar buiten liep en wegfietste in de richting van de Willem de Zwijgerlaan.

Signalement overvaller
Het gaat om een man van tussen de 30 en 40 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij heeft een mager postuur en draagt een donkere jas met vlekken op de mouwen en een grijze broek. Door één van de getuigen wordt gezegd dat hij een vlekkerige huid in zijn gezicht zou hebben, een klein hoofd en nagenoeg geen wimpers.

Tijdens de overval had de man een sjaal voor zijn gezicht en hij droeg een muts. Hij reed op een damesfiets met een opvallende licht gekleurde bagagedrager. Vermoedelijk is dat een elektrische fiets waarbij de accu op de bagagedrager zit.

Wie de man op de beelden herkent of andere informatie heeeft die de politie kan helpen bij de opsproing van de gewapende overvaller, wordt verzocht te bellen met 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×