Broken Brass Ensemble. (Foto: PR).

Funked Up Festival viert 25e editie

De 25e editie van het Funked Up Festival in Leiden vindt op vrijdag 8 november plaats. Het festival wordt in samenwerking met het Leiden International Film Festival (LIFF) georganiseerd. Deze jubileumeditie wordt gevierd met een line-up van bands en DJ’s van diverse muziekgenres waaronder funk, soul, afro, jazz, hip hop en reggae.

Verschillende muzikanten treden op tijdens het festival, onder meer het Broken Brass Ensemble. Eerder dit jaar trad deze Friese band nog op tijdens het North Sea Jazz Festival. Hun muziek kan beschreven worden als een energieke mix van verschillende muziekgenres zoals hiphop, funk, soul, dance en jazz. De band heeft al ruim vijfhonderd optredens gespeeld, verspreid over Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Ook Newärk treedt tijdens de 25e editie op. Deze groep, die voorheen bekend was onder de naam Funkanizers, bestaat uit zes jonge muzikanten die oldschool en funk combineren. Meer informatie over de line-up is te vinden op de website van Scheltema Leiden.

Voorgaande edities
Tegenwoordig vindt het festival plaats bij Scheltema in Leiden. Het festival is door de jaren heen al vaak van locatie veranderd. Voorgaande edities vonden nog plaats in LVC, de Buurt en Gebroeders de Nobel. De allereerste editie van het festival vond op 24 oktober 2008 plaats bij Qbus in Leiden. Op de huidige locatie wordt het festival verspreid over drie verschillende zalen.

Praktische informatie
Het festival begint om 20.30 uur bij Scheltema in de Marktsteeg in Leiden. Deze editie van Funked Up wordt mede mogelijk gemaakt door Scheltema Leiden, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het festival is toegankelijk voor alle leeftijden. Mensen jonger dan 18 jaar dienen onder begeleiding van een meerderjarige te komen. Tickets in de voorverkoop kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van LIFF. Kaarten kopen bij het festival is mogelijk tegen een prijs van 15,00 euro per stuk.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×