Stadsdeel West wint Leids schaakkampioenschap

3

Het team van stadsdeel West heeft woensdagmiddag de finale van het Leids schaakkampioenschap onder stadsdelen gewonnen. In totaal streden 24 basisschoolleerlingen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar in de finale om de eer. De finale van HEELLEIDENSCHAAKT was ook het afsluitende evenement van het jubileumjaar van de Leidse schaakvereniging Philidor die dit jaar 100 jaar is geworden.

De teams zijn geformeerd tijdens de voorrondes die in oktober plaatsvonden en samengesteld uit drie kinderen uit de middenbouw en drie uit de bovenbouw. Het winnende team bestond uit kinderen die allemaal bij het Leids Schaakgenootschap schaken. Het evenement werd georganiseerd door de Leidse Schaakbond, Leidse Schaakclub Philidor, Jeugdafdeling van het Leids Schaakgenootschap, Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken, Libertas Leiden en de gemeente Leiden. De intentie is er om het toernooi volgend jaar een vervolg te geven.


Jetze Heun van Philidor en jeugdleider bij de Leidse Schaakbond over het toernooi.


Reanne van Kleef in gesprek met het winnende team West.

Delen

3 reacties

  1. Proficiat! Is er verder nog overlast of een grimmige sfeer geweest rond deze wedstrijden?

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline