B&W, raadsleden, ambtenaren en inwoners van Zoeterwoude ging in gesprek over de begroting 2020. (Foto: Robbert Beurse).

Tafeltjesavond begroting Zoeterwoude succesvol

De eerste tafeltjesavond waarop de burgemeester, wethouders, raadsleden, ambtenaren en inwoners van Zoeterwoude op een informele wijze met elkaar in gesprek konden gaan over de begroting voor 2020 was een succes. Alle partijen die donderdag bij de tafeltjesavond op het gemeentehuis aanwezig waren, oordeelden positief over de gekozen opzet.

“Het leuke is dat ambtenaren even de tijd nemen voor je vragen”, vertelde een inwoner van Zoeterwoude aan Sleutelstad. Ook raadslid Marin Pannebakker (Progressief Zoeterwoude) verklaarde positief te staan tegenover de gekozen gespreksvorm: “je geeft de inwoners van Zoeterwoude de kans om mee te praten over de financiën van het dorp, en dat is goed. Ik vond het ook fijn om op specifieke punten te kunnen doorvragen aan de betreffende ambtenaren”. Wethouder Ton de Gans ziet de tafeltjesavond als een kans om met burgers in gesprek te gaan over “wat er leeft en speelt in Zoeterwoude”. De Gans ziet de avond ook als een kans voor de ambtenaren om persoonlijk iets van hun werk te laten zien. “In plaats van dat hun werk op papier wordt verdedigd door de wethouder, kunnen ze zelf laten zien hoeveel kennis en ervaring ze hebben, en dat vinden ze erg leuk”, aldus de Gans.


Robbert Beurse in gesprek met Zoeterwoudenaren Kees en Henneke over de tafeltjesavond.


Robbert Beurse in gesprek met PZ-raadslid Marin Pannebakker en wethouder Ton de Gans over de tafeltjesavond.

Voor Zoeterwoudenaren die in een oogopslag op de hoogte willen zijn liet de gemeente een cartoon maken. De hoofdpunten van de 156 bladzijden tellende najaarsbegroting zijn hier in één afbeelding samengevat.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×