De Leidse zangeres Lisa van Zanen wil graag deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. (Foto: PR).

Leidse zangeres stuurt nummer in voor Eurovisie Songfestival

De Leidse zangeres Lisa van Zanen heeft een nummer ingestuurd voor het aankomende Eurovisie Songfestival. Ze hoopt namens Nederland deel te mogen nemen aan het 65ste Songfestival, dat in mei plaatsvindt in Rotterdam. Het nummer heet ‘De Crisis Is Voorbij’ en is speciaal geschreven voor het Songfestival. Organisator AVROTROS is onlangs begonnen met het beluisteren van alle inzendingen en maakt later dit jaar bekend wie Nederland gaat vertegenwoordigen.

Lisa van Zanen heeft haar nummer geschreven en opgenomen met de recent opgerichte Rotterdamse producent Distrikt21. Het nummer is geïnspireerd op het thema van het Songfestival, ‘Open up’. De inzending gaat over ‘het vieren van diversiteit en het omarmen van verschillen’, aldus de zangeres. “Ik vind het gaafste dat in het refrein ‘hiep hiep hoera’ wordt gezongen. Hoe Hollands is dat?!”

Lisa van Zanen legt in een video van producer Distrikt21 uit hoe ze haar droom waar wil gaan maken

Aanstaande zondag laat de zangeres het nummer voor de eerste keer horen in een preview op de website van Distrikt21. “Cornald Maas riep in de uitzending van De Wereld Draait Door van 24 oktober j.l. op tot een inzending van eigen bodem, waar een stuk Hollandse assertiviteit in doorstraalt. Zondag willen wij een aantal Songfestivalliefhebbers en -verslaggevers deelgenoot maken van de verbindende boodschap van het nummer, in de hoop dat 400 miljoen mensen aanstaande mei in Ahoy de Nederlandstalige tekst: ‘Hiep, hiep, hoera, de crisis is voorbij!’ meezingen.”

Later dit jaar maakt de AVROTROS bekend met welke inzending Nederland deel gaat nemen aan het 65ste Eurovisie Songfestival. Dat vindt op 12, 14 en 16 mei 2020 plaats in Rotterdam. Voor die stad is gekozen nadat de Nederlandse Duncan Laurence de afgelopen editie van het muziekspektakel won.


Onlangs nam de zangeres alvast een kijkje in Ahoy om de sfeer te proeven en te dromen over deelname aan het Songfestival

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×