(Foto: PR).

Rijksmuseum van Oudheden organiseert jongerenfestival Aphrodite

Jongerenambassadeurs van het Rijksmuseum van Oudheden organiseren donderdagavond 7 november het Aphrodite Festival voor jongeren. Het museum staat tijdens het festival in het teken van de Griekse godin Aphrodite en haar medegoden- en godinnen. Het evenement is bedoeld voor jongeren van 15 tot en met 21 jaar. Met activiteiten als het Aphrodite Festival wil het RMO jongeren enthousiast maken voor een museumbezoek.

Programma
Tijdens het festival staan verschillende activiteiten op het programma, waaronder een Assassin’s Creed gameroom. Het nieuwste deel van deze beroemde Ubisoft reeks kan in de gameroom worden gespeeld. Dit deel speelt zich af in het gouden tijdperk van het oude Griekenland. Bovendien is er een Beautycorner waar leerlingen van mbo Rijnland klaarstaan om jongeren te stylen als een Griekse god(in). Daarnaast is er een modeshow waar Grieken en Romeinen op de catwalk te bewonderen zijn. Tijdens de modeshow vertellen museumexperts verhalen en anekdotes over de kledingstukken die te zien zijn. Ondertussen zorgen jonge Leidse muzikanten, onder wie singer-songwriter Melle Boddaert, voor live muziek. Popmuziekplatform 3voor12 Leiden werkt mee aan de muziekprogrammering. Naast deze activiteiten is er ook nog een silent disco, een Griekse pubquiz en een tentoonstelling genaamd ‘Cyprus – eiland in beweging’ over het eiland waar Aphrodite uit het schuim van de zee geboren werd.

Jongerenambassadeurs
Het Aphrodite Festival is het eerste evenement dat Jongerenambassadeurs Roxanne en Yvonne voor het Rijksmuseum van Oudheden organiseren. Sinds de zomer werken de twee Leidse archeologiestudenten voor het museum. Zij onderzoeken op welke manier en met welke evenementen zij enthousiasme kunnen opwekken bij jongeren voor een museumbezoek.

Praktische informatie
Het festival vindt plaats op donderdag 7 november van 19.00 tot 23.00 uur in het Rijksmuseum van Oudheden (Rapenburg 28) in Leiden. Kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×