Kazeem Nasiru. (Foto: Wim de Leeuw).

Terugblik Leids topsportweekend: ZVL-1886, ZZ Leiden, Scylla en LSG

De Leidse topsportploegen boekten deze week wisselende resultaten. De waterpolodames van ZVL-1886 zijn knap door naar de volgende ronde van de Euro League, terwijl de mannen in de laatste minuten hun voorsprong zagen verdwijnen en verloren van De Zaan. De schakers van LSG gingen dit weekend hard onderuit en ook de basketballers van ZZ Leiden incasseerden een pijnlijke nederlaag. De tafeltennismannen van Scylla stegen ondanks een onverwacht gelijkspel naar de tweede plek in de Eredivisie.

Waterpolo: dames ZVL-1886 door en Euro League, heren geven de punten weg

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Euro League. In Boedapest wonnen de Leidse waterpolosters met 7-8 van het Franse Lille en dat wat precies voldoende om een ronde verder te komen. ZVL deed het overigens heel behoorlijk in Hongarije. Van het sterke Sant Andreu uit Spanje werd maar net verloren: 7-5 na een prima tweede helft. Dat de laatste wedstrijd tegen het favoriete, thuisspelende UVSE Boedapest ruim werd verloren (15-6) deerde de Leidse ploeg niet. Eerder op de dag verloor Lille namelijk van Sant Andreu, waardoor de derde plaats van ZVL vaststond.

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo leken met de volle winst terug te kunnen keren uit Zaandam, toen Jasper Haasnoot (foto, nummer 8) op 4:47 van het einde de 6-8 op het scorebord zette. Thuisclub De Zaan had echter nog een joker in de mouw en scoorde in het laatste stukje van de wedstrijd nog vier keer, waardoor er een 10-8 nederlaag voor de Leidse ploeg moest worden genoteerd.

Lees meer.

Basketbal: afstraffing voor ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden is door Heroes Den Bosch op een 109-83 nederlaag getrakteerd. De Leidse ploeg leek niet klaar om te spelen. Bij rust was het nog enigszins overzichtelijk (42-36), maar in het derde kwart moest Zorg en Zekerheid Leiden 46 punten incasseren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij 109-83.

Lees meer.

Tafeltennis: Scylla tweede na gelijkspel

In de eredivisie tafeltennis gingen de mannen van Scylla dit weekend op bezoek bij Tempo-Team in Amsterdam. Gezien de posities op de ranglijst lag een overwinning voor Scylla in de lijn der verwachting. Toch kwamen de Leidenaars niet verder dan een gelijkspel.

Toch steeg Scylla door de puntendeling een plekje op de ranglijst. Het team staat nu op een mooie tweede plaats, met twee punten voorsprong op Hilversum dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Beide teams treffen elkaar over twee weken in een wedstrijd die meer duidelijkheid moet bieden over de onderlinge krachtsverhoudingen.

Lees meer.

(Foto: Wim de Leeuw).

Schaken: LSG hard onderuit

Regerend landskampioen LSG IntelliMagic moest zaterdag het hoofd buigen voor Charlois Europoort, waar ook Leidenaar Erik van den Doel speelt. In het denksportcentrum werd met 3-7 verloren. Jelmer Jens en Mark van der Werf wisten hun partijen te winnen, Mark Haast en Jan-Willem de Jong sleepten beiden een half bordpunt binnen. LSG staat na twee wedstrijden op de zevende plek in de Meesterklasse.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×