Business Platform Schipholweg Schuttersveld onthulde kunstwerk Blossom

11

Het is ondertussen traditie dat het Business Platform Schipholweg Schuttersveld een van de beelden van de openlucht tentoonstelling Beelden in Leiden een jaar lang op de hoek Schipholweg-Schuttersveld plaatst. Elk jaar wordt in de eerste week van november een kunstwerk geplaatst dat vlak voor de 3 oktober kermis weer wordt weggehaald.Dit jaar is de keus gevallen op het kunstwerk Blossom van de Zwitserse kunstenaar Joshua Wechsler.

Kunstenaar Joshua Wechsler , wethouder Yvonne van Delft en het bestuur van Business Platform Schipholweg Schuttersveld

Woensdagmiddag werd het kunstwerk onthuld door wethouder Yvonne van Delft samen met Aad Barnhoorn, voorzitter van het Business Platform.De wethouder sprak haar waardering uit dat het platform zich hard maakt voor- en ook op deze manier meewerkt aan kunst in de openbare ruimte.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

11 reacties

    • Mooi? Kan je de pearl van harte aanbevelen… Waqt een foei LELIJK ding is dit, heb t al mogen aanschouwen… Damn, Leiden wordt hier echt NIET beter van…

  1. Frida van der Poel

    Eigenlijk had Business Platform Schipholweg Schuttersveld het kunstwerk ‘Blossom’ drie maal groter kunnen laten uitvoeren. Zou een leuke opdracht geweest zijn, voor de kunstenaar. Met een schaalvergroting zou ‘Blossom’ het architectuurgeweld makkelijk aan hebben gekund. Het kunstwerk ‘Blossom’ is op schaal voor de binnenstad gemaakt. Maar wel leuk dat het kunstwerk een jaar lang daar kan staan.

    • Inderdaad, Frida. Die schaalvergroting was ook mijn eerste gedachte toen ik het zag. De gekozen locatie is wel goed zo met het ‘kleurkrijt’ (het gebouw van Zilveren Kruis-Achmea) op de achtergrond. Past daar prima bij. Het ziet er in ieder geval 100 procent beter uit dan dat stomme ding van Wolkers (‘Ode aan Rembrandt’) wat ze voor het station hadden neergezet.

  2. Dat was jouw school.ook gezien je spelling….. voor de duidelikkheid: de gemeente Leiden betaald hier NIET aan.mee.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline