Bewogen afscheid wethouder Beekhuizen in Leiderdorp

Bestuurders uit de hele regio, Leiderdorpse raadsleden, ambtenaren van de gemeente Leiderdorp en vrienen en familie. Allemaal waren gisteren naar de Sterrentuin in Leiderdorp gekomen of afscheid te nemen van Angelique Beekhuizen. De wethouder van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL) legde op 8 oktober haar functie neer na onenigheid met haar eigen fractie. “Veel te vroeg,” zo zei ze in haar dankwoord aan de aanwezigen. “Ik was nog lang niet klaar.” Beekhuizen was drie jaar wethouder met in haar portefeuille het sociaal domein. Daarvoor was ze jarenlang raadslid voor de LPL.

Chris de Waard in gesprek met Angelique Beekhuizen bij haar afscheid als wethouder in Leiderdorp.

Beekhuizen vertelde in haar emotionele afscheidsspeech onder andere dat ze terugkijkt op de mooiste periode uit haar leven. “Ik had nog zo graag door gewild, maar ik merkte op een gegeven moment dat ik in de weg stond voor een goede oplossing voor de mensen in Leiderdorp en dat moet je ruimte maken voor iemand anders.” Wat ze gaat doen, weet ze nog niet precies. “Maar de mensen zullen me zeker blijven zien in het dorp.”

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline