(Foto: Sleutelstad / J.P. Kranenburg).

Triathlon Leiderdorp haalt eredivisiewedstrijd binnen

De Baanderij Triathlon Leiderdorp biedt volgend jaar een podium aan de vierde eredivisiewedstrijd van het seizoen. De Nederlandse Triathlon Bond erkent daarmee de uitstekende organisatie van het Leiderdorpse evenement dat in handen is van ZVL-1886. De Leiderdorpse triathlon vindt komend jaar plaats op 16 augustus en wordt al ruim 25 jaar gehouden.


Reanne van Kleef in gesprek met organisator Jeroen Fakkeldij over de Leiderdorpse triathlon en de eredivisiewedstrijd.

Met de eredivisiewedstrijd komt de top van Nederland naar Leiderdorp. “Dat betekent heel veel snelheid en actie”, zegt organisator Jeroen Fakkeldij van ZVL-1886. “Mooi om naar te kijken”.

De wedstrijd heeft voor de organisatie wel wat voeten in de aarde. Zo moet de wedstrijd volledig los staan van de andere afstanden die op dezelfde dag worden afgelegd en mogen ook de wedstrijden van de mannen en de vrouwen niet overlappen. Ook qua aankleding komt het terrein er anders uit te zien. Fakkeldij:  “Alle deelnemers van de Eredivisie moeten één voor één worden voorgesteld aan het publiek. Op het water leggen we daar een platform voor neer. De wisselzone moeten we volledig aankleden met vloerbedekking, dat wordt helemaal mooi blauw. En natuurlijk veel meer vlaggen, spandoeken en daardoor hopelijk meer publiciteit.”

Drukke dag
Doordat de eredivisiewedstrijd niet tegelijk mag plaatsvinden met de andere wedstrijden is er dit jaar een extra druk programma. De dag start met een nieuw onderdeel, de één derde triathlon. Daarna start de Olympische Afstand, gevolgd door de Sprint. Voor deze afstanden mag iedereen zich inschrijven. De eredivisiewedstrijd start rond 13.00 uur als laatste onderdeel. Leidse inbreng is er nog niet, het hoogste team van ZVL-1886 komt uit in de tweede divisie.

 

 

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×