(Foto: Chris de Waard).

VVD wil verplaatsing peperbus bij muurresten Vrouwenkerk

Het historische trafohuisje in de vorm van een ‘peperbus’ dat op het Vrouwenkerkhof in Leiden staat, moet worden verplaatst. Dat wil de VVD Leiden. Raadslid Juliette Gillissen van die partij vroeg gisteren om die verplaatsing tijdens de vergadering van de raadscommissie Werk en Middelen. “Haal die vier meter hoge spuuglelijke groene puist weg zodat ie niet op elke toeristische foto staat.” Met die woorden probeerde Gillissen voldoende steun te krijgen bij de andere partijen.

Op het Vrouwenkerkhof staan muurresten van de Vrouwenkerk waar de pelgrims in de 17e eeuw kerkten. Met het pelgrimjaar in aantocht wil de VVD dat de restanten van de kerk niet worden ‘ontsierd’ door het groene gevaarte. De peperbus hoeft van de VVD niet van het plein te verdwijnen, maar wel weg van de kerkru├»ne.

“Het gaat om een historisch trafohuisje dat juist als historisch element is teruggeplaatst op die plek op het plein,” wist cultuurwethouder Yvonne van Delft te melden. Gillissen bleef van mening dat hij dan wel op de meest onmogelijke plek op het plein is gezet. “Verplaats hem dan in elk geval naar een andere plek op het plein.”

Verschillende raadsleden steunen het verzoek als verplaatsen tenminste niet te veel geld kost en de huidige plek geen bijzondere historische betekenis heeft voor het trafohuis.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×