Paul de Bruijn (rechts) bij zijn installatie als raadslid in juni 2018. (Foto: Chris de Waard).

VVD-raadslid Paul de Bruijn in januari voorgedragen als nieuwe wethouder

Raadslid van de VVD-fractie in Voorschoten Paul de Bruijn wordt waarschijnlijk eind januari na het kerstreces voorgedragen als nieuwe wethouder. Hij volgt daarmee Nanning Mol op die in september vertrok om burgemeester te worden in Laren. Om de stoelendans compleet te maken zal commissielid Bram Reinke vervolgens de plaats innemen van De Bruijn als hij de stap van de raad naar het college van burgemeester en wethouders maakt.

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met wethouderskandidaat Paul de Bruijn.

In eerste instantie zou Sjoerd van den Dool de nieuwe wethouder worden. Dat leek ook lang het geval te zijn tot vlak voor zijn benoeming een integriteitskwestie aan het licht kwam. Er kwam namelijk een handhavingsverzoek van zijn buren over een schuurtje dat Van den Dool op gemeentelijke grond gebouwd zou hebben zonder vergunning. Doordat de partij integriteit hoog in het vaandel heeft staan werd de voordracht ingetrokken. Van den Dool blijft wel gewoon raadslid.

Commercieel werkzaam
Daarmee werd de vacature opnieuw opengesteld en was de weg vrij voor De Bruijn. “Het speelde al vaker in mijn gedachte en toen kwam deze kans voorbij”, zegt hij over de reden waarom hij gesolliciteerd heeft. De Bruijn was eerder vier jaar raadslid voor de VVD in Velzen en al sinds zijn 18e lid van de partij. “Ik ben altijd commercieel werkzaam geweest, maar vind dat ik er wat maatschappelijks naast moest doen. Daarom ben ik de politiek in gegaan.”

Na de integriteitskwestie rondom Van den Dool waren het hectische weken bij de partij. Nu er met De Bruijn een nieuwe wethouderskandidaat gevonden is lijkt de rust te zijn teruggekeerd. Bovendien zit het met zijn integriteit wel goed verzekert De Bruijn. “Ik maak me geen zorgen. Ik heb zelfs het achterlicht van mijn fiets laten maken.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×