(Foto/video: Omroep West).

Nieuwslezer Omroep West vindt gestolen melkbussen 't Geertje in Rijswijk

“Geweldig dat ze weer terecht zijn. Ik ben echt heel erg blij.” Wim van Rijn is dolgelukkig dat hij zijn gestolen melkbussen weer kan inladen. In de nacht van vrijdag op zaterdag kozen dieven geitenboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude uit om toe te slaan. Er werden tien tot vijftien groen-witte melkbussen meegenomen. “Het zijn natuurlijk een stelletje varkens die dat doen.”

Wim en zijn vrouw Ada hadden geen idee wie het op hen voorzien had. En dus werd er zaterdag op Facebook een oproep geplaatst die meer dan 4000 keer gedeeld werd. Het bericht leverde in eerste instantie niets op. Tót een medewerker van mediapartner Omroep West zondagochtend iets opvallends zag in Rijswijk. “Ik reed op mijn brommertje naar mijn werk, over de Van Vredenburchweg, toen ik ineens allemaal melkbussen in de berm zag staan”, zegt nieuwslezer André Koolen.

Koolen tuft rustig verder, maar bedenkt zich later dat hij misschien wel eens de gestolen buit heeft ontdekt. “Ik heb later met mijn collega overlegd die nog even is gaan kijken en de bussen heeft gefotografeerd. Er stonden op dat moment elf melkbussen. We hebben daarna met ’t Geertje gebeld en gecheckt of ze overeenkwamen met de gestolen bussen. Toen bleek dat er een bordje met personeel op hing, wisten we het zeker.”

Terughalen
Met een heuglijk telefoontje werden Wim en Ada van Rijn zondagochtend verrast. Boer Wim werd direct met de auto op pad gestuurd naar Rijswijk om de gestolen bussen op te halen. Aangifte had het stel niet gedaan. En anderhalf uur later stond Wim weer oog in oog met zijn vertrouwde melkbussen.

Klein minpuntje: in de tijd dat Omroep West contact zocht met ’t Geertje, zijn er twee melkbussen verdwenen. Zondagochtend vroeg waren het er elf, anderhalf uur later nog maar negen. Van Rijn: “Bij deze dan weer een oproep. Als iemand een bus heeft meegenomen, omdat hij of zij dacht: die kan ik wel gebruiken. Breng hem terug. Want het zijn onze bussen.”

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×