Tweede editie Leids Luister Festival biedt divers palet aan verhalen

Reis terug in de tijd naar de jeugdjaren van Han Ruijgrok en zijn zelfbedachte busroutes, of beleef een culinaire reis met Arachne Molema of laat je meeslepen naar een militair ziekenhuis in Afghanistan door eerste-luitenant Maaike Hoogewoning. Zaterdag 30 november tijdens het Leids Luister Festival. Op vijf locaties in de Leidse binnenstad kun je in intieme sfeer luisteren naar bijzondere en persoonlijke verhalen.

Dichter, schrijver en radiopresentator Han Ruijgrok zet tijdens het Leids Luister Festival zijn keukendeur open voor iedereen die de fantastische vertelling 7 Singels Route live wil mee maken. Ruijgrok schreef de tekst in 2011 voor het SP Theater. Hij neemt je terug naar zijn jeugd, hoe de bussen en trams door de Breestraat zijn fantasie op hol joeg en hem inspireerde tot verschillende persoonlijke busroutes. “Er kunnen twintig mensen plaatsnemen in mijn woonkeuken. Ik ga zelf op het aanrecht zitten om een zitplaats uit te sparen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Han Ruijgrok over het Leids Luister Festival 2019.

Naast het verhaal van Ruijgrok komen er nog acht verhalenvertellers voor het voetlicht. Zo vertelt eerste-luitenant Maaike Hoogewoning over haar ervaringen als operatieassistent in een militair ziekenhuis in Afghanistan. Arachne Molema interviewde negentien buitenlandse vrouwen in hun Nederlandse keuken over koken, eten, gastvrijheid en heimwee. Ze neemt de luisteraars mee op een culinaire reis, inclusief hapjes. Burgemeester Lenferink deelt dit jaar een spannend verhaal over een moord die ooit aan hem werd opgebiecht. Journalist, schrijver en filmmaker Yaël Vinckx vertelt in haar eigen woonkamer, samen met wijnjournalist Esmee Langereis, over wijn in de wereldliteratuur, van Jane Austen tot Gerard Reve. De andere vertellers zijn Sahand Sahebdivani, Alisa Cuuna, Janice Deul en Erfgoed Leiden en Omstreken.

Toegang € 5,00
Het festival bestaat uit tien routes met elk drie verhalen. Elke ronde duurt 30 minuten, daarna heb je 15 minuten de tijd om naar een volgende locatie te gaan. Kaartjes à € 5,00 zijn online te koop via www.BplusC.nl/LLF. Wil je na afloop om 18.30 uur wat eten? Koop dan een combiticket voor € 10,00. Je kunt op vertoon van je ticket bij Grand Café de Burcht (Tuinzaal) terecht voor een soepje met een drankje.

Kies je bijvoorbeeld voor route ‘bruin’ dan bezoek je achtereenvolgens Erfgoed Leiden, burgemeester Lenferink en Sahand Sahebdivani en routekaartje ’oranje’ voert je langs Yaël Vinckx en Esmee Langereis, Maaike Hoogewoning en Janice Deul. Bekijk alle routes en lees meer over de vertellers in de flyer. Het Leids Luister Festival wordt georganiseerd door BplusC in samenwerking met het Taalmuseum

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×