(Foto: Marja van Tilburg).

Terugblik Leids topsportweekend: ZZ Leiden, Scylla en ZVL-1886

Dit weekend kwamen er vier Leidse topsportploegen in actie. ZZ Leiden Basketball en de waterpolovrouwen van ZVL-1886 pakten punten, terwijl de mannen van ZVL-1886 en de tafeltennisvrouwen van Scylla de flow even kwijt lijken te zijn.

Waterpolo: vrouwen houden goede vorm, mannen verliezen voor de derde keer op rij

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo boekten hun derde overwinning op vier duels dit seizoen. In De Zijl werd gewonnen van het Utrechtse UZSC: 10-8. ZVL klom daardoor op naar de derde plek op de ranglijst achter GZC Donk en Het Ravijn. Daarmee trok de Leidse ploeg de vorm door uit de Euro League, waar het zich vorig weekeinde plaatste voor de tweede ronde.

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo verloren zaterdag voor de derde keer op rij. Na de prima competitiestart met twee overwinningen en een gelijkspel, wil het niet meer lukken voor de ploeg van Niels Joor. Na UZSC en De Zaan pakte nu ook Schuurman BZC de volle winst tegen de Leidse waterpoloërs. In De Zijl werd het 12-14.

Lees meer.

Basketball: makkelijk tussendoortje voor ZZ Leiden

Zonder Worthy de Jong heeft Zorg en Zekerheid Leiden korte metten gemaakt met Den Helder Suns. De bezoekers bleven in het eerste kwart nog enigszins in de buurt, maar werden in het tweede kwart op ruime afstand gezet: 49-31. Mede door goed spel van Marijn Ververs en Troy Koehler liep het verschil na rust nog wat meer op. Uiteindelijk werd het 89-65.
Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Tafeltennis: gevoelig verlies voor Scylla 

De vrouwen van Scylla reisden dit weekend af naar Veenendaal voor hun wedstrijd tegen SKF, een van de belangrijkste concurrenten voor de play-offs in de eredivisie. Vooraf stonden de teams nog gelijk, alle reden dus om een spannende wedstrijd te verwachten. SKF was zaterdag echter duidelijk de baas in eigen huis. Het behaalde zelfs een 6-0 overwinning waardoor het de Leidenaars op grote achterstand in de competitie zette. Scylla duikelde zelfs van de vierde naar de zesde plek en moet halverwege het seizoen flink in de achtervolging wil het de play-offs nog bereiken.

Lees meer.

(Foto: Wim de Leeuw).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×