De JAR met de winnaars van het Jongerencompliment 2018. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Wie verdient het Zoeterwouds Jongerencompliment?

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente rijkt de Jongeren Advies Raad (JAR) van Zoeterwoude jaarlijks het Zoeterwouds Jongerencompliment uit. Dit jaar doen zij dit voor de zevende keer. Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos voor de gemeenschap inzetten. Behalve een blijk van waardering, is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan.

Iemand voordragen?
Kandidaten kunnen tot 9 december digitaal aangemeld worden via het aanmeldformulier op de website van de gemeente.

Kandidaten die genomineerd worden, dienen aan een aantal criteria te voldoen:
– De kandidaat mag maximaal 21 jaar zijn op 7 januari 2020
– De kandidaat moet in Zoeterwoude wonen (of gedurende de periode waarvoor hij/zij genomineerd is in Zoeterwoude hebben gewoond).
– De jongere heeft zich lange tijd belangeloos ingezet voor anderen, of een bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd. (Denk hierbij aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorg), kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad).

De JAR (Jongeren Advies Raad) bekijkt de aanmeldingen en selecteert hieruit de drie beste, meest bijzondere, kandidaten. De burgemeester en beleidsondersteuner sociaal domein brengen vervolgens een zwaarwegend advies uit aan de JAR. Zij bepalen vervolgens de winnaar.

De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari 2020 bekend gemaakt.


Robbert Beurse in gesprek met Simone Coene bij de uitreiking van het jongerencompliment 2018.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×