(Foto: PR).

Gamen in het Rijksmuseum van Oudheden

De tegenstelling tussen oud en nieuw was nog nooit zo groot in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Rule the Game, Ubissoft en Rijksmuseum van Oudheden organiseerde onlangs samen met de Jongerenambassadeurs van het museum het Aphrodite festival. Daar konden jongeren spelenderwijs meer leren over de Griekse oudheid en tegelijkertijd konden de ouders meekijken en meedoen met de online games die werden gespeeld in de speciale gameroom.

Ongeveer tachtig procent van de ouders speelt nooit of nauwelijks mee met kinderen in een online game. Rule the Game is een campagne van de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie en geeft ouders tips en tricks over de gamewereld van hun kinderen. Games zijn een interactieve manier om kinderen meer te leren over bepaalde onderwerpen.

“Het Rijksmuseum van Oudheden wil, met verhalen over de collectie, zoveel mogelijk mensen op verschillende manieren mensen kennis laten maken met de oudheid. Want die is voor iedereen op een eigen manier interessant”, vertelt Timo Epping de Educator van het museum. “En gaming is voor veel jonge mensen een hele aantrekkelijke manier om de oudheid te leren kennen. Een samenwerking tussen musea, spelontwikkelaars en onderwijspartners kan die kennismaking enorm versterken en verdiepen”, licht Epping verder toe.

Online game Assassin’s Creed Odyssey is de meest nauwkeurige en gedetailleerde 3D-reconstructie van het Oude Griekenland en sluit goed aan bij de beleving van het museum en de tijdelijke tentoonstelling ‘Cyprus, eiland in beweging’ die momenteel is te zien.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×