(Afbeelding: Groene Ideecafé Leiden).

Groene Ideecafé in teken van netwerken

Voor de derde keer staan volgende week maandag de ‘duurzame ontwikkelingsdoelen’ centraal in het Groene Ideecafé. Tijdens dit evenement wordt gebouwd aan een ‘Leiden4GlobalGoals’ netwerk. “De avond gaat over duurzame ontwikkelingsdoelen die mondiaal zijn afgesproken. Wat we graag willen is kijken hoe we de doelen kunnen vertalen naar duurzame initiatieven en activiteiten in Leiden,” zegt organisator Ckees van Oijen.


Clinton Adeleke in gesprek met Ckees van Oijen over het komende Groene ideecafé

Met verschillende organisaties die actief zijn op het gebied van natuur, milieu, duurzaamheid en sociaal ondernemen wil het ideecafé plannen bedenken voor een gezonder leven, beter onderwijs, groene verstedelijking, water zonder plastic, duurzame energie, bestrijden van armoede en nog veel meer. Van Oijen: “De avond is voor iedereen die mee wil bouwen aan een veiliger toekomst op aarde.”

Programma
De avond begint om 20.00 uur met een opening door Marijn Sauer met aansluitend korte pitches over de ‘Leiden4GlobalGoals’ netwerk. Vervolgens gaan de deelnemers ‘netwerken’ rondom de zeventien doelen. Na het netwerken worden er vervolgacties gemaakt. De avond eindigt om 22.00 uur en de entree is gratis. “De derde maandagavond van februari en mei zal er weer een bijeenkomst plaatsvinden,” verwacht Van Oijen.

Het Groen Ideecafé wordt maandag 18 november gehouden bij Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×