(Foto: PR).

Educatief Programma Jongeren (EPJO) in Voorschoten

Jongeren en overlast: hoe ga je ermee om? Deze vraag staat centraal tijdens het Educatief Programma Jongeren (EPJO) dat de gemeente Voorschoten deze maand in samenwerking met de politie organiseert. Met zowel een aparte bijeenkomst voor jongeren als één voor hun ouders, verzorgers en omwonenden hoopt de gemeente de tolerantie in de omgeving te vergroten.

De bijeenkomsten gaan over grenzen opzoeken en de gevolgen van bepaalde keuzes in het leven. Tijdens het programma vertelt een ex-gedetineerde over zijn keuzes, de gevolgen daarvan en de rol van zijn omgeving.

Educatief Programma Jongeren
In 2012 startte het Educatief Programma Jongeren (EPJO) op verschillende basisscholen in Amsterdam. Inmiddels wordt het programma in heel Nederland ingezet, zowel voor jongeren als voor ouderen. Onder andere op middelbare scholen wordt aandacht besteed aan het initiatief.

Zowel voor jongeren als voor ouderen
De eerste bijeenkomst is speciaal bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar. Thema’s die besproken worden zijn het maken van keuzes, oorzaken daarvan, gevolgen en respect. Hoe kunnen jongeren voorkomen dat zij verkeerde keuzes maken en in aanraking komen met politie en justitie? Professionals en een ex-gedetineerde delen hun verhaal en geven advies.

De tweede bijeenkomst is gericht op ouders, verzorgers en omwonenden. Het gaat over de omgang met jongeren die hun grenzen opzoeken in hun weg naar volwassenheid. Maar waar trek je de grens en hoe geef je dit aan? Wat werkt wel, wat werkt niet en hoe pak je dat aan?

Praktische informatie
Op maandag 18 november wordt het programma voor jongeren gegeven en een week later, op maandag 25 november, staat de bijeenkomst voor ouders en omwonenden op de planning. Bezoekers zijn op deze dagen vanaf 18.45 uur welkom in het Vliethuis, prof. Einsteinlaan 2F in Voorschoten. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00. Aanmelden is niet nodig.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×