(Foto: Horeca Groep Leiden).

Horeca Groep Leiden kanshebber op titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019

Voor de derde keer in vier jaar tijd is de Horeca Groep Leiden doorgedrongen tot de top tien ‘Beste Leerbedrijven Horeca van Nederland’. De verkiezing wordt georganiseerd door een samenwerking van een aantal opleiders en bonden in Nederland, waaronder de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en FNV Horecabond.

De 150 deelnemende leerbedrijven zijn de afgelopen maanden beoordeeld op het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling en de visie op opleiden en het opleidingsplan. De top tien leerbedrijven worden in december bezocht worden door een vakjury. Uiteindelijk strijden drie finalisten om de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2019’.

Horeca Groep Leiden kreeg in de eerste ronde van de verkiezing veel waardering voor de Horeca Groep Academy. Deze éénjarige mbo-opleiding wordt aangeboden in samenwerking met het MBO-Rijnland en leidt leerlingen op tot kok niveau 2 of 3. Leerlingen krijgen tijdens hun opleiding een eerlijke beloning en een baangarantie.

“We willen gemotiveerde leerlingen aan ons binden met een eerlijke beloning en doorgroeimogelijkheden bieden binnen ons bedrijf”, zegt Rob van Wijnen van HGL. “Bij verschillende opleidingen is de uitstroom groot omdat er teveel theorie is en er een lage beloning wordt gegeven aan de leerlingen. Dat motiveert hen niet en een gevolg daarvan is weinig gediplomeerde koks, en die hebben we juist hard nodig. Bij de Horeca Groep Academy sluit de theorie beter aan bij de praktijk”.

De winnaar van ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2019’ wordt half januari bekendgemaakt op de Horecava.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×