(Foto: Zonta club aan de Leede).

Leiden doet mee met actie tegen vrouwengeweld

Meer dan honderd gebouwen worden dit jaar oranje uitgelicht op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Daaronder ook de Hartebrugkerk in Leiden. Het gaat om een symbolische actie om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Tussen 25 november en 10 december wordt zestien dagen lang wereldwijd actiegevoerd door serviceorganisatie Zonta.

“Vaak horen we verhalen over geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen en meisjes. Bijvoorbeeld, huiselijk geweld, seksuele intimidatie, genitale verminking, huwelijksdwang en nog meer,” zegt Aafke Benes van Zonta. “Ook Leiden doet mee om dit probleem onder aandacht te brengen. Wij kunnen als individuen actie voeren tegen dit probleem door aandacht te hebben voor wat er in onze omgeving gebeurt,” zegt actievoerder Benes. “Vrouwen schamen zich vaak voor wat hun overkomen is.”


Clinton Adeleke in gesprek met actievoerder Aafke Benes over Internationale Dag voor Geweld tegen Vrouwen

Wethouder Marleen Damen zal op 25 november om 17.15 uur de Hartebrugkerk aan de Haarlemmerstraat in Leiden oranje doen oplichten. Stadsdichter Marianne van Velzen leest een gedicht voor en het Vrouwennetwerk Leiden is aanwezig. Ook worden er tijdens de actie gele rozen uitgedeeld. Dat is een teken van vrouwelijke zelfstandigheid.

Lid worden 
Bij serviceorganisatie Zonta Nederland is een enthousiaste groep vrouwen die maandelijks samenkomt om de positie van vrouwen in de maatschappij te verbeteren. Vrouwen in Leiden en omgeving die mee willen doen, kunnen lid worden door te mailen naar znsecretariaat@gmail.com.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×