(Foto: Provincie Zuid-Holland).

Jaap Smit met dertig Zuid-Hollandse bedrijven naar China

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra zijn van 17 tot en met 22 november in China. Samen met vertegenwoordigers van dertig bedrijven uit Zuid-Holland richten zij zich tijdens de missie op duurzame ontwikkeling en modernisering van land- en tuinbouw.

Al ruim tien jaar helpt de provincie desgevraagd bedrijven uit Zuid-Holland om projecten te starten in China, voornamelijk in zusterprovincie Hebei. Als overheid kan de provincie in China deuren openen die anders mogelijk gesloten blijven.

Bedrijven die zich bezighouden met bijvoorbeeld watermanagement en stedelijke ontwikkeling zoals Deltares, Royal Eijkelkamp en Arcadis of tuinbouw zoals Hoogendoorn, Codema, Delphy en Priva hebben in die tijd voet aan de grond gekregen in China. Ook kennisinstellingen zoals Erasmus IHS, Wageningen UR, InHolland en Lentiz maken graag gebruik van de relaties die de provincie in China heeft.

Feeding and Greening
Onderdelen van de missie worden samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade georganiseerd. Met deze partijen en met verschillende Chinese partnerorganisaties organiseert de provincie op 18 november een seminar in Beijing. Het thema van het seminar is duurzame stedelijke ontwikkeling en de rol van moderne land- en tuinbouw daarin: Feeding and Greening Chinese Cities.

In Hebei zal de delegatie een bezoek brengen aan de nieuwe superstad Xiongan, waar met name rond watermanagement en het inrichten van land- en tuinbouwvoorzieningen kansen liggen voor Zuid-Hollandse bedrijven.

Dutch Greenhouse Delta organiseert een bezoek aan hun project in Jiashan en aan het eind van de week wordt nog een bezoek gebracht aan Shanghai Chongming waar in 2021 de Flower Expo plaats vindt en waar een conferentie zal worden gehouden over innovaties in de land- en tuinbouw.

Economie Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Whatsapp Studio
071 - 5235908

×