(Foto: Arlette de Waard).

Provincie neemt Waddingerbrug onder handen

Komende dinsdag, 19 november, gaat een onderzoeksteam van de provincie Zuid-Holland onderzoek doen aan de Waddingerbrug in de Haagweg in Leiden. Tijdens de werkzaamheden wil de provincie uitzoeken waar te storingen vandaan komen waarmee de brug de afgelopen periode zeer frequent mee te kampen had.

Sinds begin deze maand heeft de provincie in de spits een monteur klaar staan bij de brug om deze met de hand te bedienen, mocht zich opnieuw een storing voordoen. Nu wordt dsu aan een meer structurele oplossing gewerkt. Tijdens de werkzaamheden moet de brug een aantal keer open en dicht worden gedraaid. Dit zijn de reguliere brugopeningen en een aantal extra keer. De extra openingen vinden buiten de spits plaats. Verkeersregelaars zijn tijdens het testen aanwezig om uitleg te geven.

Leiden waddingerbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×