Provincie neemt Waddingerbrug onder handen

7

Komende dinsdag, 19 november, gaat een onderzoeksteam van de provincie Zuid-Holland onderzoek doen aan de Waddingerbrug in de Haagweg in Leiden. Tijdens de werkzaamheden wil de provincie uitzoeken waar te storingen vandaan komen waarmee de brug de afgelopen periode zeer frequent mee te kampen had.

Sinds begin deze maand heeft de provincie in de spits een monteur klaar staan bij de brug om deze met de hand te bedienen, mocht zich opnieuw een storing voordoen. Nu wordt dsu aan een meer structurele oplossing gewerkt. Tijdens de werkzaamheden moet de brug een aantal keer open en dicht worden gedraaid. Dit zijn de reguliere brugopeningen en een aantal extra keer. De extra openingen vinden buiten de spits plaats. Verkeersregelaars zijn tijdens het testen aanwezig om uitleg te geven.

Delen

7 reacties

  1. Mijn advies zou zijn om zich toch vooral op de bedrading en het overige electrische inwendige te concentreren. Ik denk dat het euvel dan snel gevonden is. Vocht en koolzure gasdampen tasten dat soort zaken gemakkelijk aan, is mijn ervaring.

  2. We hebben nu zoveel last van de pogingen om de oorzaak van de storingen te vinden, dat andere bruggen in de directe omgeving worden getest. Al een keer meegemaakt dat de fiets/busbrug op de Agaatlaan openging zonder dat er een schip in de buurt was, alleen veel oranje/rode hesjes die blijkbaar op onderzoek waren.
    Woensdag gebeurde hetzelfde bij de brug tussen Transferium en Valkenburg. Ook weer deze hesjes en geen schip in de buurt. Begint irritant te worden.

Je bent nu offline