(Foto's: Ingezonden).

Kapotte leiding Rembrandtbrug lekt olie

De hydroliekleiding van de Rembrandtbrug bij het Galgewater heeft het vanmorgen begeven toen Pakjesboot 071 van Sinterklaas werd doorgelaten. Daardoor bleef de brug de hele middag openstaan en is de olie uit het bedieningssysteem in het water gestroomd.

Om te voorkomen dat de olie zich verder verspreidt, is een oliescherm in het water gelegd. Dat gebeurde pas na verloop van tijd, waardoor er toch de nodige vervuiling is opgetreden. De olievlek drijft zelfs bij de Bostelbrug aan het begin van de Apothekersdijk.

De brandweer, medewerkers van de gemeente Leiden en aannemer Griekspoor zijn aanwezig om de storing te verhelpen. Dat lukte uiteindelijk rond 17.30 uur.

Leiden rembrandtbruglek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×