Lekkende olie van Rembrandtbrug pas vandaag opgeruimd

10

De hydraulische olie die gistermiddag in het water stroomde toen een leiding van de Rembrandtbrug bij Molen de Put het begaf, is vandaag alsnog bestreden. Gisteren volstond de gemeente het het plaatsen van een oliescherm direct naast de brug waar de olie het water instroomde, maar dat gebeurde pas na enkele uren. De olievlek had zich toen al verspreid richting Apothekersdijk.

Het bestrijden van de olievervuiling begon pas ruim 24 uur nadat de olie het water in was gelopen, waardoor de vlek zich flink kon verspreiden. Vanmiddag lag ook op het water van de Beestenmarkt een film van de olie en die strekte zich zelfs uit tot voorbij de Turfmarktburg bij de Oude Vest. Een gespecialiseerd bedrijf, Ecoloss, is vandaag alsnog ingeschakeld om de olievlek te bestrijden. De olie wordt niet van het water geschept, maar besproeid met bacteriën die de olie afbreken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

10 reacties

 1. Sonja Prins-Gerichhausen

  Dat is lekker snel. Top gewerkt gemeente. Ruim een dag verspreiding in het water.

  Vandaag kwamen ze van verschillende politieke partijen vergroenen in de wijk. Ja zeker bloembolletjes planten. Echt effectief zeg ik zo😜. Maar de bomen die ze hebben omgehakt omdat ze rot waren zijn nog steeds niet vervangen. Mi heb je daar meer aan dan een paar bolletjes.

  Wat gaat de gemeente Leiden toch goed om met hun natuur🙉🙈🙊

 2. Beetje slap stukje Chris, ik ben vanaf zaterdag middag 4 uur aan het bellen geweest met het Hoogheemraadschap. De gemeente had het Hoogheemraadschap gemeld dat het wel mee viel met de olievlek en ze niet hoefde te komen kijken. Toen lag de Apothekersdijk en de Beestenmark ook al vol met hydraulische olie. Na zondag nog foto’s getuurd te hebben naar het Hoogheemraadschap en er eindelijk toch nog iemand van hun kwam kijken is er een bedrijf gebeld op op te gaan ruimen.
  Als het aan de gemeente had gelegen had er niets gebeurd met de vervuiling.
  Gevalletje van als je zelf vervuilt hoef je het niet op te ruimen en praten we er niet meer over?

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline