Sinterklaas is vanmorgen aangekomen in Leiderdorp. (Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Sinterklaas aangekomen in Leiderdorp

Vanmorgen even na 10.00 uur meerde de stoomboot van Sinterklaas aan in Leiderdorp. De goedheiligman en heel erg veel, uitsluitend zwarte, pieten kwamen niet helemaal met de boot uit Spanje, zo verklapte de sint. “We hebben ook een stuk per trein afgelegd.” De intocht verliep in vrolijke sfeer. Er waren geen demonstraties.

De kinderen stonden al ruim voor tienen klaar langs de Ockenrode en ook op de Leiderdorpse brug verdrongen ze zich om alvast een glimp van de sint op te vangen. Tijdens het wachten werden ze vermaakt door muziek van onder andere de Tamarco Pietenband. Onder het zingen van liedjes deelden de pieten pepernoten en ander lekkers uit. Uiteindelijk kregen alle kinderen Sinterklaas ook van dichtbij te zien. Samen met burgemeester Laila Driessen nam hij uitgebreid de tijd om de lange rij af te gaan om handen te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen.

Chris de waard maakte een sfeerverslag van de intocht aan de Ockenrode.

Na de ontvangst bij de Ockenrode vertrokken de Sint en zijn gevolg per koets naar de Oranjegalerij in het oude dorp. Na een lunch in het gemeentehuis gaat Sinterklaas om 13.15 uur naar winkelcentrum Santhorst en aansluitend naar de Winkelhof waar hij vanaf 14.10 uur de kinderen ontvangt op het Hemaplein. In Winkelhof neemt de Sint naast zwarte,  ook roetveegpieten mee. Op verzoek van eigenaar Wereldhave.

Morgen volgt op Sleutelstad nog een uitgebreid fotoverslag van de dag in Leiderdorp.

 

 

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×