Loopgroep Kikkers. (Foto's: Piet Berg).

Hardloopgroep Kikkers zoekt nieuwe loopmaatjes

Samen uit, samen thuis, is het motto van de loopgroep die vanaf het sportcomplex van voetbalvereniging Lugdunum drie keer per week erop uit trekt. Ze hebben zich de naam Kikkers aangemeten toen ze zes jaar geleden onderdak kregen in de Kikkerpolder. De aansluiting bij de honderdjarige voetbalclub bevalt nog steeds, maar de grootte van de groep slinkt. Nieuw bloed is zeer welkom.

Piet Berg is trainer en initiatiefnemer van de hardloopgroep die al meer dan een kwarteeuw bestaat, waarvan de laatste jaren als ‘Kikkers’. “We zaten bij Leiden Atletiek, maar er kwamen wat problemen over de kosten. Het was best duur, terwijl we nauwelijks gebruik maakten van de attributen. Toen zijn we op zoek gegaan naar iets anders en dat viel nog niet mee. De voorzitter van Lugdunum hoorde ervan en bood ons op een kleedkamer aan.” Eerst voor een jaartje op proef en dat beviel goed. De Kikkers waren een feit.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Eerst samen lopen en daarna samen een drankje doen in de kantine. Af en toe wordt er een wedstrijd gelopen, maar het gaat bij de Kikkers niet om keiharde sportprestaties. “We zijn niet prestatiegericht, de druk is van de ketel, maar we willen wel wat doen. Als je je graag wil plaatsen voor de Olympische Spelen, kun je je beter aansluiten bij Atletiek Leiden.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Piet Berg van loopgroep Kikkers.

Er wordt drie keer in de week hard gelopen en in de zomer stappen de Kikkers ook op de fiets op zondag. Vanuit de Kikkerpolder zijn er eindeloos veel routes die de lopers kunnen kiezen. “We houden niet van rondjes lopen op een atletiekbaan, we gaan graag de wijde wereld in. Ik gooi het vaak in de groep. Zullen we links of rechts afslaan? Heeft er iemand een idee voor een nieuwe route? Maar het is altijd wel samen uit, samen thuis. Nu zijn we alleen met mannen, maar vrouwen zijn van harte welkom.”

Wie meer wil weten over loopgroep Kikkers, kan meer informatie en contactgegevens vinden op de website van voetbalvereniging Lugdunum.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×