Leidenvoor14 wil de straat op voor hoger minimumloon

Het is hoog tijd dat het minimumloon met dertig procent omhoog gaat, want tien euro per uur is echt te weinig om van te leven. Aldus de landelijke beweging Voor14, die ook in Leiden van zich wil laten horen. Tomme Geraedts en Yanick Monk zijn twee voortrekkers van de Leidse tak. Zaterdag 14 december om 14.00 uur organiseren ze daarom een protestmars vanaf het stationsplein voor een minimumloon van 14 euro.

Die 14 euro moet mensen in staat stellen een gewoon leven te leiden, in plaats van alleen maar te overleven, zo betogen Geraedts en Monk. “We willen ook een rechtvaardiger verdeling. Nu heeft tien procent van de mensen twee derde van het vermogen in handen. Wij willen dat het eerlijker verdeeld wordt, een verhoging van het minimumloon is een eerste stap.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Tomme Geraedts en Yanick Monk over Leidenvoor14.

Geraedts en Monk hopen dat de beweging in Leiden hard zal groeien en ook landelijk steeds meer voet aan de grond krijgt. “Een minimumloon van 14 euro moet inzet worden van de verkiezingen in het voorjaar van 2021. Al mag het minimumloon natuurlijk ook eerder verhoogd worden.” Ze zien nog geen heil in een mars met trekkers naar het Malieveld. Eerst maar eens in Leiden zelf. Op 14 december om 14.00 uur.

Dinsdag 19 november is er in het vakbondshuis aan de Rooseveltlaan 55 een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de actie Leidenvoor14. De avond begint om 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Leidenvoor14.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×