Kazeem Nasiru. (Foto: Wim de Leeuw).

Teurugblik Leids Topsportweekend: ZZ leiden, Scylla, ZVL-1886 en LSG

Op de Leidse rugbyers en de tafeltennisdames na, kwamen alle teams dit weekend in actie. De tafeltennismannen van Scylla speelden knap gelijk en verstevigden hun derde plaats in de Eredivisie, de waterpolodames van ZVL boekten twee makkelijke overwinningen en stegen naar de tweede plaats. ZZ Leiden kon geen potten breken tegen landskampioen Landstede Zwolle en ook de waterpolomannen van ZVL pleven puntloos. De schakers van LSG IntelliMagic spelden het EK voor clubteams en bleven met een negentiende plaats de andere Nederlandse teams voor.

Tafeltennis: Scylla verstevigt derde plaats met fenomenale Kazeem

Het herenteam van Scylla speelde 3-3 tegen nummer 2 Hilversum. Dat Kazeem Nasiru een van de smaakmakers in de eredivisie tafeltennis is, is duidelijk. Tot zaterdag had de Nigeriaan met zijn aanvallende spel nog maar één wedstrijd verloren. Daar kwam ook zaterdag geen verandering in. Als kopman van Het Leidse Scylla was hij iedereen de baas. Het derde punt werd binnengehaald door de eveneens sterk spelende Kim Vermaas.

Lees meer.

(Foto: Wim de Leeuw).

Waterpolo: Vrouwen naar tweede plaats, weer geen punten voor mannen ZVL-1886

Een mooie dubbelslag voor de vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo afgelopen weekeinde. Zelf had de Leidse ploeg geen enkel probleem met promovendus en hekkensluiter SWOL (5-18). Ook van PSV werd overtuigend gewonnen (18 – 9). Met ongetwijfeld veel genoegen werd het verlies van koploper GZC Donk thuis tegen Polar Bears (6-12) vernomen. De ploeg van Jacob Spijker is daardoor in punten op gelijke hoogte gekomen met de Goudse formatie, waarvan het doelsaldo een tikkeltje beter is. De volgende competitiewedstrijd (zaterdag speelt ZVL voor de beker bij De Ham) is daardoor een duel met de eerste plaats in de eredivisie als inzet

De mannen van ZVL-1886 Tetteroo stonden afgelopen weekeinde voor de vierde keer op rij met lege handen. Bij GZC Donk in Gouda verloor de ploeg van Niels Joor met 15-10. De beslissing viel in de laatste periode. Na drie kwarten was het verschil namelijk slechts één doelpunt: 9-8 in het voordeel van de nummer twee in de eredivisie.

Lees meer.

Basketbal: Tweede kwart doet ZZ Leiden de das om tegen landskampioen

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de derde nederlaag van het seizoen moeten incasseren. In de laatste vijf minuten van het tweede kwart draaide Landstede Hammers een 35-37 achterstand om in een 50-37 voorsprong. Zorg en Zekerheid Leiden slaagde er daarna niet meer in om de Zwollenaren te bedreigen. Het werd uiteindelijk 92-75 voor Landstede Hammers.

Lees meer.

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Schaken: LSG laat Nederlandse teams achter zich op EK voor clubteams

LSG IntelliMagic kwam uit op het EK voor clubteams. Daar eindigden de Leidse schakers in de middenmoot. Van de 66 ploegen werd LSG 19e en plaatste zich als hoogste Nederlandse team. LSG eindigde daarmee boven de andere Nederlandse teams, waarvan ze een deel dit seizoen tegenkomen in de Meesterklasse.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×