(Foto's: Paul van der Ploeg).

Vier Nederlandse Paralympische records voor Leidse zwemster

Parazwemster Jonne Moleman van de Leidse zwemvereniging LinK heeft dit weekend tijdens KNZB Regio West kampioenschappen vier Nederlandse Paralympische records op de korte baan gezwommen. Dat deed ze op de 50 meter vlinderslag (40,95), 100 meter vrije slag (1:14,36), 200 meter wisselslag (3:07,57) en 800 meter vrije slag (10:54,44). Het kampioenschap vond plaats in het Hofbad in Den Haag

Een aantal van die records stonden al vele jaren. De meest opvallende prestatie is het record op de 200 meter wisselslag. Dat dateert uit 1996 en werd door Moleman met ruim 40 seconden verbeterd. De overige records werden met ongeveer 7 seconden aangescherpt. Haar tijd op de 800 meter wisselslag is op dit moment de snelste van de wereld.

In februari 2020 wordt Moleman internationaal geclassificeerd en in de maand april vindt plaatsing voor Paralympische Spelen tijdens de Swim Cup in Den Haag en Eindhoven plaats. “Haar prestaties van afgelopen weekend tonen de progressie van Jonne in voorbereiding op haar Road to Tokyo”, aldus haar trotse coach Paul van der Ploeg.

 

Leiden Sport Jonne Moleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×