Kapper Kouresh en Marlies Tiepel. (Foto: Gerry van Bakel).

Buurtkapper Leiden Zuidwest knipt buurtbewoners voor weinig

De kappers in de Buurtontmoetingsplek (BOP) in Leiden Zuidwest laten iedereen weer met plezier in de spiegel kijken, ook degene die eigenlijk geen geld hebben voor de kapper. Marlies Tiepel van welzijnsorganisatie Libertas Leiden ziet het als een goede manier om mensen hun huis uit te krijgen en er ook nog goed uit te laten zien.

Tiepel vergelijkt het met Dress for Success waar mensen met een smalle beurs kleding kunnen uitzoeken voor een sollicitatiegesprek. “Het kan je helpen je beter te voelen als je er beter uitziet. Als je weinig geld hebt, heb je weinig mogelijkheden om iets te doen. In de Buurtontmoetingsplek organiseren we elke dag iets anders. De ideeën komen van onze bezoekers zelf.”

Een van de kappers is Kouresh, van Iraanse afkomst die tien jaar in diverse asielzoekerscentra doorbracht voordat hij in Leiden terecht kwam en uiteindelijk een kappersopleiding mocht doen. Hij had al veel knipervaring opgedaan in de tien jaar dat hij niet veel anders mocht en begon met het knippen van zijn vrienden. “Ik heb nu mijn diploma gehaald en ik werk twee dagen per week als vrijwilliger hier in de kapsalon.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met kapper Kouresh en Marlies Tiepel.

Kouresh werkt samen met twee collega’s. Op dinsdagmiddag zijn ze open voor mannen en vrouwen, op donderdag alleen voor vrouwen. “Sommige vrouwen willen liever niet door een man geknipt worden, anderen vinden het geen probleem. Ik knip zowel heren als dames. Ze nemen vaak een plaatje mee van wat ze willen en dat gaan we dan doen. Ze gaan altijd met een glimlach weg.”

Wie geknipt wil worden door de buurtkappers van de BOP Leiden Zuidwest, kan het beste binnenlopen bij de BOP aan de Aaltje Noorderwierlaan 1 (Woonzorgcentrum Rijn en Vliet Libertas Leiden) en vraag naar Marlies Tiepel.

De Buurtkapper is geopend op:

  • Dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur (heren en dames)
  • Donderdag van 13.00 tot 16.00 uur (alleen dames)

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×