(Foto: Emile van Aelst).

Prikkelarme dag Rembrandttentoonstelling in Museum De Lakenhal

Musea zijn allang niet meer de stille ruimtes waar slechts gefluisterd wordt. Er wordt meer en meer uit de kast getrokken om het publiek van alle leeftijden te blijven boeien. Maar voor sommige mensen zijn al die extra prikkels niet alleen overbodig, maar zelfs de reden om niet (meer) te komen. Museum De Lakenhal organiseert daarom op maandag 25 november een speciale prikkelarme middag van 13.00 tot 17.00 uur.

En daarmee heeft de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ de primeur bij het Leidse museum. Deze middag is het museum open voor mensen die bijvoorbeeld door autisme, niet-aangeboren hersenletsel, ziekte of een beperking prikkels op een andere manier verwerken. Anouk Heesbeen – de Vos van het museum zegt: ‘We vinden het belangrijk dat iedereen zich in Museum De Lakenhal welkom voelt – ook mensen die om wat voor reden dan ook niet meekunnen in de reguliere bezoekersstroom.”

Tijdens de prikkelarme openstelling is de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ exclusief geopend, de rest van het museum is gesloten. Voor bezoekers worden de volgende voorzieningen getroffen:

  • Slechts 12 bezoekers per tijdslot (er zijn in totaal 5 tijdslots beschikbaar)
  • Een speciaal ingerichte rustruimte om bij te komen
  • Ontvangst en begeleiding door gastheren en -vrouwen
  • Rondleiders die op verzoek toelichting geven
  • Krukjes en oordopjes om mee te nemen op zaal
  • Aangepaste belichting

Kaarten voor de prikkelarme openstelling kosten €7,50 per persoon. Meer informatie en boeken kan via de website van het museum: lakenhal.nl/prikkelarmeopensteliing.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×